Társoldalunk:

Ő lehet az ideiglenes szövetségi kapitány

2017.10.17. 20:44

Ahogy azt megírtuk, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és Bernd Storck közös megegyezéssel szerződést bontott, így a német szakember a szövetségi kapitányi és a sportigazgatói posztról is távozott. Mivel a közlejövőben Luxemburg, majd Costa Rica ellen lép pályára a válogatott, az MLSZ-t sürgeti az idő, így Szélesi Zoltán lehet az ideiglenes kapitány.

Sajtóértesülések szerint az ideiglenes szövetségi kapitány Szélesi Zoltán, az U17-es válogatott szövetségi edzője lehet. Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője az elnökségi ülés után az új kapitány személyéről nem beszélt. 

Szélesi Zoltán veheti át igeiglenesen Bernd Storck helyétForrás: MLSZ

Az idő rövidsége miatt az is elképzelhető, hogy ideiglenes szövetségi edző készíti fel a csapatot erre a két meccsre” – nyilatkozta Sipos Jenő.

Ez a megoldás nem lenne egyedi a magyar labdarúgás történtében. Nem is kell annyira messzire menni az időben, ugyanis Egervári Sándor leváltása után Csábi József irányította Andorra ellen, egy meccs erejéig a válogatottat 2013. október 15-én. A magyar válogatott Nikolics Nemanja duplájával nyert 2-0-ra a Puskás Ferenc Stadionban.