Társoldalunk:

Embertelennek tartja a vb-pótselejtezők időbeosztását a hondurasi kapitány

2017.10.17. 09:33

A hondurasi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Jorge Luis Pinto "embertelennek" nevezte csapata Ausztrália elleni interkontinentális világbajnoki pótselejtezőjének időbeosztását.

A nemzetközi szövetség kiírása szerint a két válogatott oda-visszavágós mérkőzései között mindössze öt nap telik el (november 10. és 15.), ami Pinto szerint nagyon nehéz helyzetbe hozza a csapatokat.
Az ausztrálok még rosszabbul jártak, hiszen nekik kétszer kell megtenniük ezt a hosszú utat" - utalt a szövetségi kapitány arra, hogy az első meccset játsszák a közép-amerikai országban, és a visszavágó Ausztráliában lesz, vagyis az ausztrálok mindkét meccs előtt megteszik az elképesztően hosszú utat. 

Nem biztos, hogy a hondurasi szurkolók elkísérik most a csapatot AusztráliábaForrás: Getty Images/2014 Getty Images/Matthew Lewis

Az utazás szervezését tovább nehezíti, hogy nincs közvetlen járat Sydney és Honduras között, így az együtteseknek Los Angelesen keresztül kell megtenniük az összesen több mint 15 ezer kilométeres utat.

Az interkontinentális pótselejtezőre az ausztrálok az ázsiai kvalifikációs pótselejtező győzteseként, míg a hondurasiak az észak- és közép-amerikai zóna (CONCACAF) negyedik helyezettjeként jutottak.