Társoldalunk:

Kétnapos keretedzés a női vízilabda-válogatottnál

2017.10.19. 18:17

Október végén kétnapos keretedzést tart Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a szakember 15 játékost hívott a keretbe, azonban az Európai Szuperkupára készülő UVSE legjobbjai hiányoznak majd. Ugyanakkor őket is láthatja majd a szakvezető, mivel a válogatott edzőmeccset vív a fővárosiakkal.

A kétnapos összetartás október 30-án, délután kezdődik, majd másnap egy edzés és egy edzőmeccs szerepel a programban. A megnevezett 15 játékos közül hárman nem edzettek még Bíró Attilával: a válogatottban már korábban bemutatkozó Vályi Vanda, illetve a teljesen újonc Mchunu Hlengiwe és a magyar állampolgárságot megkapó Rybanska Natasa.

Bíró Attila október végén kétnapos keretedzést vezényel a női vízilabda-válogatottmakForrás: MTI/Illyés Tibor

"Van egy 22-23-as lista, akik közül mindenkit meg szeretnék nézni" - mondta a hazai világbajnokság utáni első keretéről Bíró Attila. "A rotálás ebben a szezonban még inkább indokolt, mint korábban, egyrészt az Európa Kupával megduplázódott meccsszám, másrészt az esedékes fiatalítás miatt" - tette hozzá a szövetségi kapitány, aki több fiatalt is ki akar majd próbálni éles helyzetben.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes), Magyari Alda (Póló SC)
Mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Mchunu Hlengiwe (Dunaújváros), Parkes Rebacca (UVSE), Rybanska Natasa (Szentes), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)