Társoldalunk:

Szélesi Zoltán követi Bernd Storckot a válogatott kispadján

2017.10.20. 17:36

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége arról döntött, hogy a magyar labdarúgó-válogatottat ideiglenes megbízatással Szélesi Zoltán irányítja idei utolsó két mérkőzésén.

Az elmúlt két évben a csapat pályaedzőjeként dolgozó Szélesi Zoltán a Luxemburg elleni idegenbeli és Costa Rica elleni hazai felkészülési mérkőzésen ül a válogatott kispadján.  

Szélesi Zoltán a következő két mérkőzésen irányítja a válogatottatForrás: MTI/Illyés Tibor

A 35 éves szakember az elmúlt időszakban nemcsak Storck segítőjeként dolgozott, hanem az U17-es válogatott szövetségi edzője is volt. Csapatát idén kijuttatta az Európa-bajnokságra, amelyen hatodik helyen végzett. Ősszel már az újabb generációval szintén sikerrel vette a selejtezősorozat első fázisát, azaz az elitkörbe került az U17-es együttes.

Szélesi Zoltán 2004 és 2015 között 28-szor szerepelt a válogatottban. Profi karrierjét az Újpestben kezdte, majd futballozott a német Energie Cottbus, a francia Strasbourg színeiben, hazatérését követően pedig a Debreceni VSC-vel szerepelt a Bajnokok Ligájában. Később még játszott Görögországban és Hollandiában, majd visszatért az Újpesthez. A lila-fehérektől viharos körülmények között távozott, a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet a stadionban sem engedte be. Az utolsó profi klubja a Puskás Akadémia volt, amelyet 2014 és 2015 között erősített.

Az MLSZ szövetségi kapitányt keres, mi számba vettük a jelölteket

A kedden közös megegyezéssel távozó sportigazgató és szövetségi kapitány, Bernd Storck után maradt űrben, vagy inkább mikrokozmoszban újabb űrhajós keresésébe kezd az MLSZ. A kozmonauta feladata lesz a semmiben keringő magyar válogatott pályára állítása, hogy a nemzeti csapat ott legyen a 2020-as, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.