Társoldalunk:

Itt az első visszamenőleges büntetés műesésért

2017.10.21. 16:46

Az angol negyedosztályú bajnokságban szereplő Carlisle United játékosa, Shaun Miller lett az első, akit visszamenőlegesen eltiltással sújtottak műesésért.

Az előző idény végén hozott szabály gyakorlati alkalmazására kicsivel több mint két hónapot kellett várni, és végül a negyedosztályban (League Two) szereplő Carlisle United keddi Wycombe Wanderers elleni, 3-3-ra végző találkozója után került sor.

A szenvedő alany Shaun Miller lett, aki a 35. percben "harcolt ki" tizenegyest, amit csapattársa gólra is váltott. A mérkőzés után négy nappal azonban a fegyelmi testület bizonyítottnak látta, hogy Miller "nyilvánvalóan megtévesztette a játékvezetőt" a mutatványával - jutalma két mérkőzésre szóló eltiltás.

A játékos visszautasított a vádat, a klub pedig fellebbezett a döntés ellen, de nem tudták meghatni a független fegyelmi bizottságot, amelyet egy-egy korábbi játékvezető, edző és játékos alkot. Mindannyian megnézik a vitatott esetről elérhető valamennyi felvételt, méghozzá egymást függetlenül, azaz nem befolyásolja senki a másik döntését. Az FA pedig csak abban az esetben szabja ki a büntetést, ha a három tag mindegyik ugyanúgy dönt.