Társoldalunk:

Nagy Ádám első idei meccsén a Bologna legjobbja lett

2017.10.26. 16:36

A Bologna ugyan kikapott a Laziótól a szerdai bajnokin, a csapat középpályásának, Nagy Ádámnak azonban mégis volt oka egy kicsit örülni. 

A magyar válogatott futballista az idényben először kapott szerepet tétmérkőzésen Roberto Donadoni csapatában: a 42. percben kettő nullás római vezetésnél állt be a ghánai Godfred Donsah helyére. És a hosszú padozás nem vette el a játékkedvét. Egyenlíteni, pláne fordítani ugyan nem tudott a Bologna, de a szépítő gól a magyar focista beadása után született: a Lazio második találatát szerző Senad Lulic a saját kapujába vágta a labdát.

Nagy Ádám az (ön)gólpasszon túl is remekül játszott: a statisztikák szerint a rendelkezésére álló kicsivel több mint egy félidő alatt 30 labdaérintése és egy kulcspassza volt, egyszer még egy cselt is bedobott és kétszer szabálytalankodott. 

A második legnagyobb olasz sport napilap, a Corriere dello Sport tudósításában ezek után nem véletlenül kapta ő a Bologna játékosai közül a legmagasabb, 6,5-es osztályzatot.

Ezzel a teljesítménnyel talán sikerült meggyőznie Roberto Donadonit is arról, hogy helye van a csapatba, és véget ér számára a kispadon töltött időszak. 

Mennyből a pokolba, avagy mi lesz veled Nagy Ádám?

Hat forduló elteltével, 2 győzelemmel 2 döntetlennel és 2 vereséggel a Serie A tabellájának 11. helyén tanyázik a Nagy Ádámot is foglalkoztató Bologna. Sajnos a magyar középpályásnak eddig nem sok babér termett az olasz bajnokság idei kiírásában, az előző szezonban alapembernek számító labdarúgó egyelőre nem kapott bizalmat Roberto Donadonitól.