Egy tornát megszüntetne, egy másikat bővítene a FIFA

Chile - Germany: FIFA Confederations Cup 2017 FOOTBALL FINAL Germany German Chile Soccer STADIUM Male Footballer MEN'S Chilean FIFA Confederations Cup Russia 2017
SAINT-PETERSBURG, RUSSIA - JULY 2: Confederation Cup is seen prior the Confederations Cup 2017 Final match Chile - Germany at Saint-Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, 2 July 2017. Sergey Mihailicenko / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Konföderációs Kupa megszűntetéséről és a klubvilágbajnokság bővítéséről tanácskozik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vezetőtestülete márciusban.

"El kellene gondolkodnunk bizonyos versenyek eltörlésén annak érdekében, hogy egy másikat fejlesszünk" - nyilatkozta Gianni Infantino elnök a FIFA Tanács pénteki ülése után Kolkatában.

Hozzátette, a kibővített klubvilágbajnokság helyettesíthetné a Konföderációs Kupát.

Lehet, hogy jövőre már csak a FIFA múzeumában lehet majd megnézni a Konföderációs Kupa trófeáját Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Sergey Mihailicenko

Utóbbit hivatalosan húsz évvel ezelőtt hozták létre, és általában a világbajnokságok előtt egy évvel, annak helyszínén rendezik a torna főpróbájaként, válogatottak részére. Legközelebb Katarban kerülne rá sor 2021-ben, a klub-vb-t pedig idén és jövőre is az Egyesült Arab Emírségekben rendezik.

Szükség van egy különleges, új dologra, ami világszerte a csapatok segítségére lehet" - szögezte le Infantino.

A FIFA bejelentése szerint a felnőtt klubcsapatok, illetve az ifjúsági és a női együttesek versenysorozatainak felülvizsgálatáról március 15-én és 16-án a bogotai tanácsülésen tárgyalnak.

Kolkatában a vezetőtestület

hivatalosnak ismerte el az Interkontinentális Kupát, illetve annak győzteseit az 1960 és 2004 közötti időszakban.

A BEK, majd a Bajnokok Ligája győztese eleinte hagyományosan megmérkőzött a dél-amerikai Libertadores Kupa aranyérmesével, de egy idő után már csak a második helyezettek képviselték a kontinenseket.

Az Interkontinentális Kupát váltotta fel 2005-ben a klub-vb, amelyen hat kontinens legjobb klubcsapata, valamint a házigazda vesz részt.