Szurkolói miatt büntetik a német klubot

Köln
Flares during UEFA Europa League Group H match between Arsenal and 1.FC Koln at The Emirates , London 14 Sept 2017 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 60 ezer euróra (18,6 millió forintra) büntette a Kölnt, egyben kötelezte a klubot, hogy fizesse ki a szurkolói által az Arsenal otthonában okozott károkat.

A két csapat szeptember 14-én találkozott a csoportkörben, és a londoni együttes 3-1-re győzött. Már a kezdés sem volt problémamentes, hiszen több ezer, jeggyel nem rendelkező vendégszurkoló gyűlt össze az Emirates Stadionnál, és nem engedték be azokat, akiknek volt belépőjük. Ezért csak egy órával az eredeti, 21.05 órás időpont után kezdték el a meccset.

A Köln szurkolói megrongálták az Arsenal stadionját Forrás: NurPhoto/Kieran Galvin/NurPhoto/Kieran Galvin

A kölni csapat drukkerei 2900 jegyet kaptak, de a hírek szerint mintegy 20 ezer német szurkoló utazott el a londoni meccsre, ahol tűzijátékokat használtak, tárgyakat dobáltak a pályára, és megrongálták a stadiont. Emellett az UEFA megtiltotta a német klubnak, hogy következő két idegenbeli európai kupamérkőzésére jegyeket áruljon a szurkolóinak, ezt a szankciót viszont két évre felfüggesztette.