Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter az Eurosport értékelése alapján bekerült a Bundesliga 10. fordulójának válogatottjába.

A 14-szeres magyar válogatott kapus a múlt héten kétszer is bizonyíthatott a német rekordbajnok Bayern München ellen. Szerdán a Német Kupa 2. fordulójában a meccs legjobbjának választották. Komoly érdemei voltak abban, hogy a lipcsei csapat több mint egy órát emberhátrányba játszva a tizenegyespárbajig kihúzta Arjen Robbenék ellen.

Úristen, Gulácsi ember egyáltalán? - áradoznak a magyar kapusról

A Bayern elleni meccs emberének választották, a legjobb osztályzatot kapta a Bildtől.

Szombaton már az Allianz Arénában védhetett, ráadásul ismét lehetetlen küldetésben volt része. A magyar származású Willi Orban kiállítása miatt csaknem 77. percet emberhátrányban játszott az RB Leipzig, és csak Gulácsinak köszönhető, hogy a Bayern München csak 2-0-ra győzött.

Gulácsi Péter teljesítményéről Münchenben is áradoztak Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Andreas Gebert

„A lipcseiek két párharcot is elbuktak a Bayern Münchennel szemben, Gulácsi Péter mégis győztesnek számít. Félelmetes formában van, remekel a gólvonalon.

Kiemelkedő a reflexe, jól olvassa a játékot, uralja a területet a tizenhatoson belül.

Neki köszönhető, hogy a szombati bajnokin a Bayern München csak két gólt szerzett a Leipzig ellen."

A Bundesliga 10. fordulójának álomcsapata:
Gulácsi Péter (RB Leipzig) – Sven Bender (Bayer Leverkusen), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach), Philipp Max (FC Augsburg) – Felix Klaus (Hannover 96), James Rodríguez (FC Bayern München), Michael Gregoritsch (FC Augsburg), Berkay Özcan (VfB Stuttgart) – Jann-Fiete Arp (Hamburger SV), Ihlas Bebou (Hannover 96), Leon Bailey (Bayer Leverkusen)