Bernd Storck: A magyarok álmai nem egyeztek meg a valósággal

Hungary v Latvia - FIFA 2018 World Cup Qualifier News General News Sports PRAYER SOCCER PLAYER Hungary Budapest Soccer Team World Cup Qualification TEAM Soccer Match FIFA 2018 World Cup
Bernd Storck the coach of Hungarian Team before the World Cup qualification match between Hungary and Latvia at Groupama Arena on Aug 31, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Westdeutsche Allgemeine Zeitung internetes kiadásában hosszabban nyilatkozott magyarországi munkájáról Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya. Azt mondta, hogy Magyarországon a futballal kapcsolatos vágyálmok nem voltak köszönőviszonyban a realitásokkal. Storck magyarországi bukása után a Bundesligában szeretne vezetőedzőként dolgozni.

Mondanivalójának

legfontosabb és legsúlyosabb állítása az volt, hogy a magyarok nagyon hamar elfelejtették a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság sikereit.

A volt sportigazgató azt is hozzátette, hogy Magyarországon a futballal kapcsolatban az emberek vágyálmai nincsenek összhangban a valósággal.

Nach Ungarn-Aus: Bernd Storck träumt von der Bundesliga

Essen. Der Herner Bernd Storck ist nicht mehr Ungarns Nationaltrainer. Sein größter Erfolg war die EM-Teilnahme 2016. Ein Gespräch über Storcks Zukunft. Bernd Storck (54) kann das Leben wieder genießen. Zwei Wochen nach dem Ende seiner Tätigkeit als Fußball-Nationaltrainer Ungarns erreichen wir den gebürtigen Herner im Urlaub an der Nordsee.

Erre azzal szembesülhettünk, hogy kritikusaink szerint a magyar futball nem fejlődik semmit és egyhelyben áll. Elég nagy volt rajtunk a nyomás, ezért következett be a váltás" - mondta a német szakember.

Hozzátette azt is, hogy két közvetlen segítőjével, Andy Möllerrel és Holger Gehrkével kiváló együttműködésben dolgozhattak.

Az újságíró megkérdezte, hogy a túlzott reménykedés összefüggésbe hozható-e azzal, hogy a magyar válogatott 2016-ban, 44 év szünet után szerepelhetett ismét labdarúgó Európa-bajnokságon. A volt szövetségi kapitány egyetértett a felvetéssel és azt mondta, hogy éppen ezért lehettek túlzóak a várakozások. Hozzátette, hogy az élmény ettől még élmény marad, az Eb-szereplés szép emlék mindenkinek.

Bernd Storck szerint a magyarok álmai nem egyeztek meg a valósággal Forrás: MTI/Illyés Tibor

Storck elmondta, hogy a magyar labdarúgóklubok közül egyik sem tudott szerepelni sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa Liga főtábláján.

Hozzátette azt is, hogy a válogatottban mindössze öt olyan futballistája volt, aki rendszeresen szerepelt az európai kupák küzdelmeiben.

A volt szövetségi kapitány az interjúban azt is megemlítette, hogy

szívesen dolgozna a Bundesligában valamelyik csapat vezetőedzőjeként.

Felsorolta, hogy számos együttes másodedzőjeként már szerzett tapasztalatokat (a Dortmundnál, a Stuttgartnál, a Herthánál és a Wolfsburgnál.)

A riport végén Storck az előttünk álló vb-pótselejtezőkre is tippelt. A dán-ír meccsre annyit mondott, hogy nagy küzdelem és szoros meccsek lesznek. Az olasz-svéd párharcból az olaszokat várja továbbjutónak, a svájciak szerinte elbúcsúztatják az északíreket. A Horvátország-Görögország párosítás esélyese Storck meglátása alapján a horvát együttes lesz.

A cikk elején a szerző megjegyezte, hogy Bernd Storck hazatérése után most újra élvezheti az életet.