Doppingolt egy perui futballista

fbl Horizontal FOOTBALL FLAG ILLUSTRATION GENERAL VIEW STAND SPORTS FAN BANNER
Supporters of Peru wait for the start of the 2018 World Cup qualifier football match against Colombia, in Lima, on October 10, 2017. / AFP PHOTO / Ernesto BENAVIDES
Vágólapra másolva!
A Bayern München és a Hamburger SV korábbi labdarúgója, Paolo Guerrero az a perui játékos, aki fennakadt a doppingvizsgálaton a válogatott októberi világbajnoki selejtezőjén.

A perui szövetség pénteken közölte, hogy a csatár "abnormális értékeket" produkált, ezért a nemzetközi szövetség 30 napra felfüggesztette a játékjogát. Ez azt jelenti, hogy a perui válogatott 33 éves csapatkapitánya - aki jelenleg a brazil Flamengo játékosa - nem szerepelhet az Új-Zéland elleni interkontinentális pótselejtezőn, november 11-én és 15-én.

Peru várja az Új-Zéland elleni vb-pótselejtezőt Forrás: AFP/Ernesto Benavides

Az RPP nevű rádiócsatorna pénteken adott hírt arról, hogy doppingolt egy perui futballista az október elején rendezett, argentinok elleni vb-selejtezőn. A meccs 0-0-s eredménnyel zárult, majd a peruiak a zárófordulóban 1-1-es döntetlent játszottak Kolumbiával, s ezzel megszerezték az ötödik helyet, amely interkontinentális pótselejtezőt ér. Amennyiben a perui csapat sikerrel jár a rájátszás során, jövőre, Oroszországban 1982 óta először lehet ott a sportág legjelentősebb tornáján. Ha Peru nem szerzett volna pontot az argentinok ellen, Chile végzett volna az ötödik helyen a dél-amerikai csoportban.