Társoldalunk:

A Real-verő argentint ültetnék Zidane helyére

2017.11.04. 10:23

Mauricio Pochettino a Real Madrid vezetőségének első számú kiszemeltje arra az esetre, ha a spanyol óriással kisebb hullámvölgybe kerülő Zinedine Zidane nem tud úrrá lenni a problémákon.

A hírt a Bleacher Report a Daily Mail jó spanyol forrásokkal bíró munkatársára, Pete Jensonra hivatkozva hozta le, azt követően, hogy Pochettino jelenlegi csapata, a Tottenham Hotspur 3-1-re legyőzte a Realt a Bajnokok Ligája hétközi fordulójában - csupán három nappal azután, hogy a madridiak második vereségüket is elszenvedték a La Ligában. Zidane vezetésével korábban egyszer, 2017 januárjában kapott ki két egymást követőe tétmérkőzésen a csapat, de ez máris elég, hogy a Bernabéu felsőbb emeletein homlokukat ráncolják az illetékesek. 

Elég volt két vereség, és Zidane állása máris bizonytalanná váltForrás: DPPI/Matthew Redman

A cikkek felhívják a figyelmet, hogy Pochettino megszerzésével Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, nemhogy kettő, de akár három legyet is üthetne egy csapásra: az argentin érkezése könnyen Madridba csábíthatná a londoni csapat két ászát, a kétszeres PL-gólkirály, Harry Kane-t, illetve az angol élvonal egyik legjobb játékosát, Dele Allit. Kane érkezésével pedig akár a nem túl népszerű Karim Benzemától is megszabadulhatnának.

Az biztos, hogy Pochettino rendre nagyon barátian nyilatkozik Pérezről. "Nagyon tisztelem Florentinót, és örülök neki, ha ő is így érez irányomban. Mindig is barátságos volt velem" - mondta az argentin a napokban a Radio Marcának.

Persze ez egyelőre csak a szokásos spekuláció. Elvégre, mint fentebb írtuk, Zidane-nal nem nevezhető mindennaposnak, hogy kikap a Real. De az is igaz, hogy legutóbbi öt tétmeccséből csak kettőt nyert meg a csapat, és 10 forduló után nyolc pont a hátránya a bajnokságot vezető Barcelonával szemben.

Ahogy az is, spekuláció, viszont igen érdekes spekuláció, hogy Dele Alli érkezése azon múlhat, hogy a mások mellett Cristiano Ronaldo ügyeit is intéző Jorge Mendesszel, vagy a Madridban nemkívánatos személynek tartott Mino Raiolával egyezik-e meg a középpályás családja a játékos ügyeinek képviseletére.