A béna Benevento a rettenetes Manchester Unitedet másolja

Juventus v Benevento Calcio - Serie A Juan Cuadrado Juventus juve juve120 bianconeri benevento benevento calcio juventus v benevento juve-benevento juventus-benevento calcio FOOTBALL soccer serie a scudetto italian championship campionato palyers SPORT sp
Juan Cuadrado (Juventus FC) scores the goal of the Juventus victory during the Serie A football match between Juventus FC and Benevento Calcio on 05 November 2017 at Juventus Stadium in Turin, Italy. Juventus win 2-1 over Benevento. (Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-bajnokságban a hét végi 12. fordulót követően 12 vereséggel áll a táblázat utolsó helyén a Benevento. Az európai topligákban természetesen az olasz kiscsapat az egyetlen, amelyik még nem szerzett pontot. A topligák történetében hasonló egy alkalommal fordult elő, amikor a Manchester United nem nyert az angol bajnokság első 12 fordulójában.

Természetesen a Manchesterrel nem manapság, még csak nem is a közelmúltban, hanem az 1930-31-es szezonban esett meg az a csúfság, amely most a Beneventóval.

A Manchester akkor a következő eredményeket produkálta:

Manchester United-Aston Villa 3-4, Middlesbrough-MU 3-1, Chelsea-MU 6-2, MU-Huddersfield Town 0-6, MU-Newcastle United 4-7, Huddersfield Town-MU 3-0, Sheffield Wednesday-MU 3-0, MU-Grimsby Town 0-2, Manchester City-MU 4-1, West Ham-MU 5-1, MU-Arsenal 1-2, Portsmouth-MU 4-1

Tizenkét vereség után a tizenharmadik fordulóban jött az első győzelem, amikor a Birminghamat sikerült otthon 2-0-ra legyőzni.

Juan Cuadrado gólja a Juventus-Benevento-mérkőzésen, amelynek félidejében még a Benevento vezetett Forrás: NurPhoto/Massimiliano Ferraro/NurPhoto/Massimiliano Ferraro

Ami a Beneventót illeti, az ő idei teljesítményük:

Sampdoria-Benevento 2-1, Benevento-Bologna 0-1, Benevento-Torino 0-1, Napoli-Benevento 6-0, Benevento-Roma 0-4, Crotone-Benevento 2-0, Benevento-Inter 1-2, Hellas Verona-Benevento 1-0, Benevento-Fiorentina 0-3, Cagliari-Benevento 2-1, Benevento-Lazio 1-5, Juventus-Benevento 2-1.

A 13. fordulóban a Benevento a 17. helyen álló Sassuolót fogadja. Van remény.

Forrás: Egy futballfüggő naplójából