Társoldalunk:

Az angolok kapitánya edzőmeccseken gyakoroltatná a tizenegyeseket

2017.11.13. 16:19

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt tervezi, hogy jövőre az egyik felkészülési mérkőzés végén tizenegyes-párbajt rendezne, amelyen játékosai gyakorolhatnának az oroszországi világbajnokságra.

A szakvezető nem véletlenül töri a fejét azon, miként készíthetné fel labdarúgóit erre a szituációra, Anglia csapata ugyanis már szinte hagyományosan elveszíti a nagy tornákon a tizenegyesekbe torkoló kieséses meccseket. Az 1990-es olaszországi világbajnokságon az elődöntőt bukták el így, azóta pedig hat büntetőpárbajból csupán egyet tudtak megnyerni. 

Az angol szövetségi kapitány 21 évvel ezelőtt sorsdöntő tizenegyest hibázottForrás: Origo

Southgate ráadásul még honfitársainál is jobban szoronghat, ha a büntetőkre gondol, hiszen az 1996-os hazai Európa-bajnokság elődöntőjében az ő elhibázott kísérletével maradt le a fináléról a csapat.

Gondolkodunk azon, miként készülhetnénk fel a legjobban a tizenegyesekre. Még nem döntöttük el konkrétan, hogy miként modellezzük ezt a helyzetet, de egyértelműen lehetőségként tekintünk az egyik barátságos mérkőzésre" - mondta a kapitány.

Anglia - amely kedden Brazíliával mérkőzik - jövő márciusban Olaszország és Hollandia ellen lép pályára felkészülési találkozón, és a tervek szerint a nyári vb előtt még két összecsapása lesz.