Társoldalunk:

Vb-pótselejtező: Dánia gálázva váltotta meg a jegyét Oroszországba

2017.11.14. 22:46

Utolsóként a dán válogatott jutott ki Európából a jövő évi, oroszországi labdarúgó-világbajnokságra. A negyedik pótselejtezős párharcban a dániai 0-0-s döntetlen után a keddi visszavágón a vendégek négy góllal bizonyultak jobbnak az íreknél Dublinban (1-5).

A találkozó 6. percében a hazaiak szereztek vezetést Shane Duffy jóvoltából, aki fejjel volt eredményes, megelőzve a kapujából rosszul kimozduló Kasper Schmeichelt. Ezt követően nagy volt a dánok labdabirtoklási fölénye, de az írek is vezettek ígéretes ellentámadásokat. A vendégek a 28. percben egyenlítettek, egy szögletet követően Andreas Christensen pöckölt a kapu felé, a labda pedig egy védő segítségével került a gólvonalon túlra.

A dán Andreas Christensen (j2) örül az ír Cyrus Christie (b2) öngóljának a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság pótselejtezőjében játszott Írország - Dánia visszavágó mérkőzésen a dublini Aviva Stadionban 2017. november 14-énForrás: MTI/AP/Peter Morrison

Két perccel később pedig már a dánok vezettek, egy labdaszerzés utáni gyors és pontos támadást Christian Eriksen zárt le szép tekeréssel.

Christian Eriksen kivégezte az íreketForrás: AFP/Paul Faith

A második játékrészben az írek nagy erőket mozgósítottak azért, hogy javítsanak helyzetükön, de a dánok jól kontráztak és Christian Eriksen még kétszer határozott volt a befejezésnél, majd Nicklas Bendtner állította be a végeredményt büntetőből.

Dánia utazhat OroszországbaForrás: AFP/Paul Faith

 Vb-2018, pótselejtező, európai zóna, visszavágó

Írország–Dánia 1–5 (Duffy 6., ill. Christie 29. – öngól, Eriksen 32., 63., 74., Bendtner 90. – 11-esből)
Kijutott: Dánia, 5–1-es összesítéssel