Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint a januári átigazolási időszakban az FC Barcelona és az Arsenal is szívesen szerződtetné az Olympique Lyon francia válogatott karmesterét, Nabil Fekirt.

A 25 éves középpályás élete formájában játszik.

Az idei szezonban 15 mérkőzésen 12 gólt szerzett és három gólpasszt is kiosztott, vagyis a kanadai táblázaton megvan a pont/meccse.

A francia válogatottban 2015. március 26-án, a Brazília elleni barátságos mérkőzésen debütált, Didier Deschamps szövetségi kapitány azonban nem szavazott neki bizalmat a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Nabil Fekir 11 találattal a második helyen áll francia bajnokság góllövőlistáján Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Az FC Barcelona és az Arsenal már januárban leigazolná Fekirt, ugyanis mindkét csapat középpályáján elférne egy kreatív játékos. Azonban Jean-Michael Aulas, az Olympique Lyon elnöke leszögezte, hogy az idény közepén nem hajlandó megválni a klub legértékesebb játékosától.

„Természetesen itt marad. Egy szóval sem mondta, hogy távozni szeretne.

Szerződése van, ráadásul boldog Lyonban. Élvezi a sikert, úgyhogy semmi sem indokolja, hogy elhagyja a csapatot.

Ha esetleg Franciaország bejutna a világbajnoki döntőbe, és Nabil jól szerepelne a tornán, akkor minden bizonnyal rengeteg ajánlat érkezne érte" - mondta az Olympique Lyon elnöke.

Nabil Fekir tökéletesen beleillene a Barcelonába és az Arsenalba is. A katalán sztárcsapatnál évek óta keresik a kiöregedő félben lévő Andrés Iniesta utódját, míg az észak-londoni egyesületnél a hamarosan távozó Mesut Özilt pótolhatná a francia karmester.

Nabil Fekirt 2015-ben a Ligue 1 legjobb U23-as játékosának választották Forrás: DPPI/Jean Marie Hervio

A Lyon játékosa biztosan szívesen játszana együtt Lionel Messivel.

November 5-én, a Saint-Étienne-nek lőtt gólja után lemásolta az argentin támadó elhíresült gólörömét, a levetett mezét felmutatta az ellenfél szurkolóinak. A dolog szépséghibája, hogy az esetet követően a Saint-Étienne-szurkolók egy csoportja berohant a pályára, és meg akarták lincselni Fekirt, akit jobb a békesség alapon le is cserélt Bruno Génésio, a Lyon vezetőedzője.

Nagyképűen Messit és Ronaldót másolta, botrányba fulladt a meccs

Az Olympique Lyon támadója tönkretette csapata diadalát.