Vágólapra másolva!
Kevés a tanult focista az NB I-ben, állítja Eppel Márton, a Honvéd csatára. A Vidi-védő Juhász Roland szerint nem ilyen rossz a helyzet. A Bors készített összeállítást arról, mennyire tanultak a magyar futballisták.

A DVSC-től szívműtétje miatt visszavonult, jogász végzettségű játékos, dr. Horváth Zsolt a napokban arról beszélt a tévében, sok megaláztatás érte társai részéről, mert focista karrierje mellett elvégezte az egyetemet. Története lehangoló, és jól mutatja, milyen a közeg a magyar futballban.

Eppel Márton szerint sok sporttársának még a nyolc általánosa sincs meg Fotó: Polyák Attila - Origo

Eppel Márton, a Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója, a Honvéd válogtott csatára is hasonlóan nyilatkozott a Borsnak: "Eléggé szomorúnak tartom, hogy az NB I-ből nagyjából hárman járunk egyetemre, és

Ennek ellenére engem sosem értek atrocitások amiatt, hogy tanulok. Élcelődések, poénkodások persze vannak, de ezeken nem sértődöm meg. Három éve járok egyetemre, ezalatt talán öt edzést kellett kihagynom.

Biztosan nem ártana a közegnek, ha többen leérettségiznének és továbbtanulnának"

- írja a Bors.

Juhász Roland szerint nem annyira lesújtó a helyzet Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Juhász Rolandnak, a Videoton védőjének, aki 30 évesen érettségizett le, és most a TF-en tanul, nincs ilyen lesújtó véleménye.

"Nem értek egyet azzal az általánosítással, hogy a focisták bunkók. Sok olyan játékost ismerek, aki intelligens, pedig nincs diplomája"

– magyarázta a korábbi 92-szeres válogatott, aki elmondta azt is, az edzők segítették őt az érettségi alatt a tréningek időpontjának kijelölésével.