Társoldalunk:

Törőcsik András a szanatórium teraszán már újra futballozik

2017.11.25. 12:05

Egyre jobb erőben van Törőcsik András, aki a szanatórium teraszán már újra futballozik. Másfél éve együtt dolgozik masszőrével, aki rendszeresen megtornáztatja a legendás újpesti labdarúgót, s ennek eredményeként folyamatosan javul a fizikai állapota, valamint a közérzete is.

Az egykori 45-szörös válogatott támadó, aki a Dózsával háromszor nyert bajnokságot és Magyar Kupát, azért kényszerül már évek óta szanatóriumba, mert korábban alkoholproblémákkal küzdött, és két agyműtéten is átesett. Néhány hónapja súlyos gyomorpanaszai miatt a Honvédkórház intenzív osztályán kezelték, azonban azóta visszatérhetett a budakeszi intézménybe.

Törőcsik András újra focizikForrás: Blikk

„Annak idején, 2001-ben egy öregfiúkmeccsen volt szerencsém Törőcsik András ellen védeni. Egy helyzetnél kivetődve felszedtem a lábáról a labdát, s ösztönösen megsimogattam utána a cipőjét. Azt hiszem, ez a mozzanat is elárulja, a rajongója vagyok – mesélte a riportot készítő L. Dézsi Zoltán, számolt be a Blikk.

"Sokáig gondolkodtam rajta, egyáltalán leforgassuk-e ezt a riportot, mert nem tudtam pontosan, milyen az egészségi állapota."Ottjártunkkor azonban megtapasztaltam, hogy szellemileg friss, és tökéletesen tisztában van vele, ami körülötte történik. Még viccelt is a felvétel során."

A korábban súlyproblémákkal küszködő Törőcsik sokat fogyott az utóbbi időben, és egyre jobb az erőnléte is. Rengeteget köszönhet a vele foglalkozó szakembernek.

Pintér István gyógymasszőr a korlátnál napi 60 guggolást is elvégeztet TörőcsikkelForrás: Kiss Erika

„Kezdetben bizalmatlannak tűnt, nehéz volt kapcsolatot teremteni Andrással. Azonban az elmúlt másfél évben remekül összeszoktunk – árulta el Pintér István gyógymasszőr. – A foglalkozások során sokat erősödött, rendszeresen labdás gyakorlatokat végzünk, és a napi hatvan guggolást is szorgalmasan megcsinálja.

A foci örök szerelem Törőcsik András számára. Kórtermében rendszeresen nézi a meccsek televíziós közvetítését. A nyáron pedig egykori sikerei helyszínére, az újpesti Szusza Ferenc stadionba is kilátogatott, a gyepen sétált és a lelátón beszélgetett a régi emlékekről.