Társoldalunk:

Ronaldo végre megtörte a bajnoki átkot, nyert a Real

2017.11.25. 18:15

A Real Madrid hazai pályán 3-2-re legyőzte a Málagát, és három pontra megközelítette a tabella második helyén álló Valenciát. Cristiano Ronaldo is megszerezte második gólját a bajnokságban.

A keddi, APOEL elleni idegenbeli Bajnokok Ligája show műsor (6-0) után a Real Madrid mérsékelt erőket mozgósítva vetette magát a 18. már kieső helyen álló Málaga ellen. Azt túlzás lenne állítani, hogy a Real tartalékosan állt föl, miután a mostanában használt alapcsapatból csak Luka Modric kapott pihenőt Zinedine Zidane-tól.

Mérsékelt erőfeszítés ide vagy oda, a 10. percben megszerezte a vezetést a Madrid: Marcelo ívelt be balról, Ronaldo a felső lécre csúsztatatta a labdát - olyan helyzetből, ahonnan nagyon keveseknek sikerült volna ugyanez -, de érkezett Benzema, aki a lepattanót egy méterről a hálób stukkolta.

Tíz percig sem vezettek azonban a fehérek, miután ugyanis a 17. percben elaluld a védelem, Varane és Casemiro pedig közös erővel nézett el egy beadást, Diego Rolánnak volt ideje levenni a labdát, kapura fordulni, és máris 1-1 volt.

Ilyen helyzetekben szokott érkezni Ronaldo, de most csak azért szaladt a 21. percben Casemiróhoz, hogy gratuláljon a Kroos szögletére remekül érkező, és újra vezetést szerző brazilnak, aki ötödik madridi szezonját taposva először szerzett egymást követő két bajnokin is gólt.

Az első félidőben voltak még helyzetei a Realnak, Ronaldo egy fejesét, például óriási bravúrral védte Roberto Jiménez, azt, hogy előnnyel mehettek szünetre viszont csak Jésus Gil játékvezetőnek köszönhetik, aki lökés miatt érvénytelenítette a vendégek ráadásban szerzett gólját.

Az 58. percben Varane és Casilla együtt gondoskodott róla, hogy mégis döntetlenre módosuljon az állás: a francia könnyelműen eladta a labdát a madridi tizenhatos előtt, a spanyol kapus pedig bevédte Gonzalo Castro közepesen erős és egyáltalán nem helyezett lövését.

A döntetlen és az érte járó egy pont nyilván édes kevés volt a listavezető Barcelona mögött tíz pontos hátrányban lévő Realnak, úgyhogy Zidane behozta Modricot, és magasabb fokozatba kapcsolt a csapat. Jöttek a helyzetek, ezek közül a legnagyobbat Ronaldo hagyta ki, majd a 77. percben Modricot vágták föl a tizenhatoson belül a jogos büntetőt pedig Ronaldo hagyta ki - hogy a kipattanót aztán a léc alá vágja. Ez volt a második gólja a bajnokságban. 

A Real ezzel átmenetileg három pontra csökkentette hátrányát a Valencia és hétre a Barcelona mögött, ráadásul a két említett rivális vasárnap éppen egymás ellen játszik. 

La Liga, 13. forduló:
Real Madrid-Málaga 3-2 (2-1)
Betis-Girona FC 2-2 (0-1)
Alavés-Eibar 1-2 (0-1)