Vágólapra másolva!
Úgy tűnt, hogy széllel szemben harcol a bajnoki címért a Dinamo Tbiliszi otthonában a Torpedo Kutaisi, de drámai körülmények között sikerült megszerezni a bajnoki címet.

Az utolsó fordulóban kétpontos előnnyel fogadta a Tbiliszi a Torpedo csapatát, a hazaiak tehát abban a tudatban léphettek pályára, hogy egy döntetlen is elég a bajnoki címhez.

A Torpedo gólja:

A 74. percben Kapanadze révén ugyan megszerezte a vezetést a vendégcsapat, de az utolsó pillanatokban sikerült kiharcolni egy tizenegyest a Dinamónak. A felvételeken jól látszik, hogy valóban kapott egy rúgást a támadó, aki azért pár ütemmel később esett el, és a játékvezető is hezitálva, de végül megadta a büntetőt.

Otar Kiteishvili vállain lehetett egy kis teher: ha belövi, bajnok a csapat, ha kimarad, az ellenfél ünnepelhet. A csapatkapitány biztosra ment (volna), a vetődő kapus helyére lőtte a labdát, de Roin Kvaskhvadze ott tudta hagyni a lábát, amivel hárított.

A játékvezető azonnal lefújta a meccset a kihagyott tizenegyes után. Kiteishvili elbújt a meze alatt, miközben a hős kapus ünnepeltette magát.

A Kutaisi negyedik bajnoki címét ünnepelhette, miközben a Chikhura ellen a kupadöntőben összejöhet majd a duplázás is.

A Torpedo játékosai a bajnoki trófeával Forrás: Malkhaz Akhvlediani 60003001738/facebook.com/FCTorpedoKutaisi1946

A Dinamo 17. bajnoki címét szerezhette volna meg. A grúz foci szerelemeseinek jövő márciusig kell várniuk a következő bajnoki meccsre.