Vágólapra másolva!
 A spanyol Király-kupa legjobb 16 közé kerüléséért vívott párharcok visszavágóján a csütörtöki nap ismét hatalmas küzdelmet hozott töb pályán is. Talán a Cadiz volt a legesélytelenebb, hogy megfordítsa elsőosztályú ellenfele, a Real Betis ellen az állást, de egy hihetetlen találkozón mégis sikerült.

A Deportivo Alaves kettős győzelemmel, 4-0-s összesítéssel jutott tovább a Király-kupa legjobb 16 csapata közé, miután a második mérkőzésen hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Getafe csapatát. Kisebb meglepetésről beszélhetünk, hiszen az Alaves a La Liga utolsó helyén szerénykedik mindössze hat ponttal, míg a Getafe eddig 16-ot gyűjtött.

A Villarreal egészen a 63. percig kiesésre állt harmadik ligás ellenfele, a Ponferradina ellen. Az első meccsen a kiscsapat hazai pályán 1-0-ra győzött és a visszavágón is jól tartotta magát, az első félidőben nem született gól.

A másodikban aztán a kiszakadt a Villarreal gólzsákja,

a 47. percben Bakambu szerzett vezetést, de ez az eredmény még mindig a Ponferradinának kedvezett. Bő negyedórával később ismét a kongói csatár volt eredményes, ezzel összesítésben már 2-1 volt, egy percre rá pedig Bacca is beköszönt, összetörve ezzel a vendégek álmait.

Az Espanyol is nehezen bírt a másodosztályú Tenerife ellen. Az odavágón gólnélküli döntetlen született, itt pedig a 10. percben már a vendégeknél volt az előny. A 36. percben egyenlített az Espanyol Moreno büntetőjével, majd az 57. percben Granero bombagóljával már a hazai csapat volt előnyben.

A hajrá igazán eseménydúsra sikerült, a barcelonai csapat a 91. percben Sergio Garcia révén kétgólosra tornázta előnyét, így Juan Carlos 94. percben szerzett találata már túl későinek bizonyult a Tenerifének, az Espanyol ment tovább.

A Betis úgy fogadta a másodosztályú Cadizt, hogy az első meccsen 2-1-re győzött idegenben. Ennek megfelelően a vendégcsapat kezdte aktívabban a visszavágót, Barral már a 3. percben megszerezte a vezetést. Egészen a 8. percig volt ez az állás, amikor Boudebouz volt eredményes szabadrúgásból. Romera révén a 18. percben már ismét a Cadiz vezetett, majd Tello egyenlített ismét egy gyönyörű lövéssel.

A 26. percben Garcia értékesített egy büntetőt, majd újfent Romera köszönt be, ezzel már 4-2 volt a Cadiznak az első félidőben, a Betisnek legalább két gólt kellett ahhoz, hogy ne essen ki egy alsóbb osztályú klub ellen. Tello második góljával meg is kezdte a felzárkózást a 65. percben, de Kecojevic a 78. percben ismét kétgólosra növelte a Cadiz előnyét, beállítva a 3-5-ös végeredményt.

A Valencia már-már zsebben érezhette a továbbjutást az első meccs után, hiszen 2-0-ra győzött a Zaragoza vendégeként, az előnyhöz pedig a 28. percben Mina góljával hozzátett még egyet, majd egy újabbat az 59.-ben, szintén Mina révén. A 68. percben Ibanez növelte háromgólosra a Valencia előnyét, majd egy gyors gólváltást követően kialakult a 4-1-es végeredmény.

Eredmények, Király-kupa
Deportivo Alaves – Getafe 3-0 (2-0), továbbjutott: Alaves, 4-0-val
Villarreal – Ponferradina 3-0 (0-0), tj.: Villarreal, 3-1-gyel
Espanyol – Tenerife 3-2 (1-1), tj.: Espanyol, 3-2-vel
Real Betis – Cadiz 3-5 (2-4), tj.: Cadiz, 6-5-tel
Valencia – Real Zaragoza 4-1 (1-0), tj.: Valencia, 6-1-gyel