Társoldalunk:

Filipovics Vladan fia meghívót kapott a szerb U19-es válogatottba

2017.12.01. 09:55

Marko Filipovic, az Újpest FC fiatal labdarúgója meghívót kapott a szerb U19-es válogatottba. A lila-fehér klub első keretéhez tartozó csatár a szerb mellett magyar állampolgársággal is rendelkezik, s mivel a jövő heti összetartás alatt Szerbia hivatalos meccset nem játszik, így a jövőben akár szerepelhet a magyar korosztályos válogatottakban is – ahonnan azonban eddig nem keresték.

Marko Filipovic nyáron került Újpestre a Vasas Kubala Akadémiától, ahol a felnőttek edz, de egyelőre az Újpest FC Budapest Bajnokságban szereplő együttesében futballozik. Eddig tíz meccsen öt gólt szerzett.

Az F-Group menedzserirodának Filipovics Vladan, Marko édesapja nyilatkozott.

„Ez a lehetőség is azt bizonyítja, hogy jó döntés volt Újpestre igazolni, ahol az elmúlt három hónap alatt rengeteget fejlődött, hála a Nebojsa Vignjevic, Predrag Ragan és Víg Péter vezette szakmai stáb nagyszerű munkájának – mondta Filipovics Vladan, Marko édesapja.

„Azért is nagy dolog ez a meghívó, mert Marko Magyarországon futballozik és itt figyelt fel rá a szerb szövetség. Mivel nem hivatalos U19-es mérkőzés lesz a programban, így természetesen nem dőlt el végérvényesen, hogy a szerb válogatottat választja-e a későbbiekben Marko. Ugyanúgy kettős állampolgár, mint a nagyobbik fiam, Stefan, aki történetesen az U20-as magyar kosárlabda-válogatott keretének a tagja."