NB II: Lencse és Torghelle parádézott, komikus-gól a Kisvárda meccsén

Lencse László, MTK
Lencse László duplával járult hozzá az MTK 16. őszi győzelméhez
Vágólapra másolva!
A Merkantil Bank Liga NB II 20. fordulójában a második helyen álló Kisvárda Master Good 2-1-re nyert a Mosonmagyaróvár vendégeként, míg az éllovas MTK Budapest magabiztos 3-1-es győzelmet araott a Csákvár felett az Új Hidegkuti stadionban. 

A Kisvárda már az ötödik percben megszerezte a vezetést, ráadásul egy nem mindennapi góllal.

Egy kapu előtti kavarodást követően Szépe János akarta a mosonmagyaróvári ötösről kibombázni a labdát, de balszerencséjére csapattársát, Vágó Leventét találta telibe, akinek a sípcsontjáról a kapuba vágódott a labda. A 26. percben egyenlített Várhidi Péter csapata. Bohner Roland ment el a jobb szélen, majd a középre tett labdáját Laki Balázs belsőzte tíz méterről a kapu jobb oldalába. A folytatásban főleg a küzdelem dominált, a pálya talaja nem tette lehetővége a folyamatos szép játékot.

Kondás Elemér csapata továbbra is tartja a lépést az MTK-val Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A győztes gólt a hajrában szerezte meg a Kisvárda.

A 85. percben Matija Misic 17 méterről csavart be a jobb felső sarokba egy szabadrúgást. Győzelmével a Kisvárda egy ponttal megelőzte az eddig éllovas MTK Budapestet. Azonban a kék-fehérek még vasárnap visszaszerezték az első helyüket, ugyanis magabiztosan legyőzték a 18. helyen álló Csákvárt.

Az éllovas MTK a Csákvárt fogadta az Új Hidegkuti Stadionban.

A kék-fehérek a 38. percben szereztek vezetést Torghelle Sándor találatával, majd a lefújás előtt Lencse László szerzett gyönyörű gólt. Az MTK csatára balról betört a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a hosszú felső sarokba tekert. Az 58. percben végképp eldőlt a mérkőzés, amikor a fővárosi csapat tizenegyeshez jutott. A labda mögé a mérkőzés legjobbja, Lencse László állt oda, és higgadtan értékesítette a büntetőt.

Lencse László duplával járult hozzá az MTK 16. őszi győzelméhez Forrás: Vörös Nándor/mtkbudapest.hu

Az utolsó percben még szépített a Csákvár. Sándor György kapott remek labdát a tizenhatosan belül, megcsinált egy cselt, majd a hosszú sarok irányába tekert, azonban Szentpéteri Viktor óriási bravúrral kapufára tolta a labdát, viszont a kipattanót a csereként érkező Bokros Szilárd értékesítette. Győzelmével az MTK Budapest újra átvette a vezetést a tabellán, két ponttal előzi meg a Kisvárdát.

Merkantil Bank Liga, 20. forduló
MTK Budapest-Aqvital Csákvár 3-1 (2-0)
Credobus Mosonmagyaróvár-Kisvárda Master Good 1–2 (1–1)
Dorog–Szolnok 2–0 (2-0)
Soroksár–Vác 2–1 (1-0)
Kazincbarcika–Békéscsaba 0–1 (0-0)
Szeged 2011–Ceglédi VSE 1-1 (0–0)
Gyirmót–Budaörs 1–3 (0-2)
Nyíregyháza–Budafok 3–2 (3-1)
Sopron–Siófok 0–1 (0-1)
ETO FC Győr–ZTE 2–1 (1-1)