Társoldalunk:

Miklós Editet kizárták a szuper-óriásműlesikló futam után

2017.12.03. 21:22

Miklós Edit a 39. helyen végzett, de végül kizárták az alpesi sí világkupa sorozat vasárnapi szuper-óriásműlesikló futamában a kanadai Lake Louise-ban. Vk-dobogós sízőnk szombati bravúros teljesítménye után is megbízhatóan sízett, de a versenyrutint még meg kell szereznie. A futam győztese a liechtensteini Tina Weirather lett.

Szuper-óriásműlesiklással folytatódott az alpesi sí világkupa sorozat vasárnap a kanadai Lake Louise-ban. A szombati áramszünet miatti káosz helyett ma a metsző hideg fogadta a mezőnyt.

A sérüléséből visszatérő Miklós Edit a szombati versenyen magabiztos menetet futott és a 14. helyen végzett, begyűjtve 18 világkupa pontot. Vasárnap 24-es rajtszámmal vághatott neki a távnak. A rajtja ismét jól sikerült, a felső meredek szakaszt is szépen megoldotta, de az alsó szakaszon több mint 3 másodperccel maradt el az élen álló Tina Weirather mögött. Végül a. 39. helyen zárt, de a verseny után kizárták. A számot a liechtensteini Tina Weirather nyerte, aki ezzel nyolcadik vk elsőségét szerezte. A svájci Lara Gut lett a második, az osztrák Nicole Schmidhofer léphetett fel a pódium harmadik fokára. Lindsey Vonn akárcsak pénteken, most is elszállt, de kiesett az osztrák Anna Veith is.

Miklós Edit közel egy év után tért visszaForrás: AFP/Johann Groder

„Edit visszatérése a vártnál jobban sikerült szombaton lesiklásban. A vasárnapi szuper-G menete azt mutatta, hogy a váratlan helyzetekhez ismét hozzá kell szoknia, a kanyarokban még nem vállal annyit, mint korábban. Az edzésnapok és a versenyzések számával ez is alakul majd, de összeségében jól sikerült a visszatérése. Ahogy edzője, Stefan Abplanalp mondja, Editnek meg kell tanulnia újra versenyezni mindkét gyorsasági számban. Kizárás amiatt történt, hogy a kötés alatti emelő magasabban volt a megengedett 5 cm-nél, ez sajnos bárkivel megtörténhet. Reméljük, többet nem fordul elő„– nyilatkozta Stark Márton, szövetségi kapitány.

A lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző közel egy év után tért vissza a mostani hétvégén, ugyanis januárban hatalmasat bukott, és mindkét térdét meg kellett műteni.

A nők világkupa-sorozata jövő pénteken a svájci St. Moritzban egy újabb szuperóriás-műlesiklásó futammal folytatódik.

Eredmények:
1. Tina Weirather (liechtensteini) 1:18.52 perc
2. Lara Gut (svájci) 1:18.63
3. Nicole Schmidhofer (osztrák) 1:18.79

Az összetett vk állása 7 verseny után (még 32 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 510 pont, 2. Viktoria Rebensburg (német) 336, 3. Weirather 234, ...65. Miklós Edit 18