Társoldalunk:

Sir Alex Ferguson saját csapata meccsét is kihagyta De Gea miatt

2017.12.05. 09:32

Sokak szerint manapság a világ legjobb kapusa a Manchester United spanyol klasszisa, David De Gea, aki miatt Sir Alex Ferguson is repülőre ült.

De Gea egészen parádés formában van, a hétvégi Arsenal elleni meccsen hihetetlen bravúrokat mutatott be és Premier League-rekordot állított be az egy meccsen összehozott 14 védésével.

Sir Alex Ferguson még 2011 nyarán szerződtette az akkor 19 éves David De Geát az Atlético Madrid csapatától 19 millió fontért.

David de Gea az Atlético Madridban hívta fel magára a figyelmetForrás: AFP/Javier Soriano

Ferguson kapusedzője akkoriban Eric Steele volt a Manchester Unitednál, ő mesélt arról, milyen alapossággal választották ki De Geát. Ferguson még egy meccset is kihagyott a spanyol miatt, a Ligakupában. A Scunthorpe elleni sikert csak felvételről láthatta a skót 2010 szeptemberében.

„Két olyan meccsre emlékszem, amit kihagyott Sir Alex Ferguson. Hiányzott egy manchesteri derbiről még 2000-ben a fia esküvője miatt és kihagyta a Ligakupa-meccset, hogy személyesen nézze meg David de Geát" – mondta Steele.

„2008-tól voltam a United kapusedzője és az első pillanattól kezdve feladat volt, hogy idővel gondoskodjunk Edwin van der Sar pótlásáról. Biztos voltam benne, hogy a 19 éves De Gea az ideális jelölt. Mutattam egy háromperces összeállítást Sir Alexnek, aki utána meg is nézte a spanyolt az Atlético Valencia elleni meccsén, amikor a United a Scunthorpe ellen lépett pályára. Hatvanöt perc kellett és Sir Alex is biztos volt benne, hogy ő kell nekünk. David remekül tette a dolgát és egy hatalmas bravúrt is bemutatott."

José Mourinho, a manchesteriek jelenlegi menedzsere a világ legjobb kapusának nevezte De Geát az Arsenal elleni meccset követően.