Vágólapra másolva!
Erik van der Meer helyett Supka Attila, lesz az OTP Bank Liga negyedik helyén álló Bp. Honvéd vezetőedzője. A hírt a kispesti csapat tulajdonosa, George F. Hemingway árulta el az M4 Sporton.

A tréner január 9-én kezdi meg a munkát az együttessel.

"Pár hete határoztam el, hogy edzőt cserélünk" - árulta el George F. Hemingway.

"Úriember, ez nagyon fontos, emellett technikailag és taktikailag jól felkészült" - tette hozzá.

A szakember hazatért a Honvédhoz, hiszen pályafutása jelentős részét Kispesten töltötte. 1974 és 1982 között a Bp. Honvéd labdarúgója, majd két alkalommal (2006-tól 2008-ig és 2011-től 2012-ig) a csapat vezetőedzője volt.

Edzői pályafutását Sopronban kezdte, majd két évig Ausztriában dolgozott. A 2002/2003-as szezonban már az NBI-es Békéscsaba szakmai munkáját irányította. Pályafutása eddigi legsikeresebb éveit Debrecenben töltötte.

Supka Attila lett a bajnoki címvédő edzője Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Lokival három bajnoki cím és két Szuperkupa-győzelem aktív részese volt.

2006 őszén edzőként tért vissza Kispestre, és 2007 tavaszán már a Honvéddal is sikeres tudott lenni, hiszen bejutott a Magyar Kupa döntőjébe, ahol korábbi csapatát a Debrecent fektette két vállra. 2007-ben elnyerte az év edzője címet. 2008 tavaszán távozott Kispestről, majd egy zalaegerszegi és egy ciprusi kitérő után 2011-ben újra visszatért a Bozsik Stadionba és a bajnokság végén a Honvédot a negyedik helyre vezette, ami azt jelentett, hogy

a Honvéd az Európa Ligában indulhatott.

A csapatot azonban már nem ő vezette az albán Flamurtari ellen, mert időközben a Pécsi MFC-hez szerződött. Pécs után a Soproni VSC,

legutóbb pedig a Szeged 2011 vezetőedzője volt. Supka Attila szerződése 2019. június 30-ig szól.