Társoldalunk:

Benteke megtörte az átkát, a Palace idegenben verte a Leicestert

2017.12.16. 15:23

A Premier League 18. fordulójának nyitómérkőzésén a Leicester City a Crystal Palace-t fogadta és némi meglepetésre kikapott. A mérkőzés hőse Christian Benteke volt, aki góllal és gólpasszal jártult hozzá a Palace győzelméhez.

A Leicester négymeccses győzelmi sorozattal várta a mérkőzést, de a kezdeti nehézségek után a Palace is összekapta magát és az elmúlt öt találkozóján nem kapott ki.

A 19. percben Townsend pontos beadására érkezett nagyszerűen Benteke és a hálóba fejelt, vezetett a Crystal. A belga támadó héthónapos gólínségét törte meg, 1106 perc és 28 kapura lövés után volt ismét eredményes.

Még a félidő vége előtt megduplázta előnyét a Palace. Benteke hámozta magát végig a védőkön, majd Zaha elé tálalt, aki egy csel után 11 méterről lőtt a hosszúba.

A 61. percben még nagyobb gödörbe került a Leicester: Ndidi kapott műesésért sárgát, amivel a legnagyobb gond az volt, hogy kilenc perccel korábban egyszer már besárgult, így számára véget ért a meccs, érdemben pedig a hazai csapatnak is. A 94. percben jött a kegyelemdöfés a Benteke helyett beálló Sakótól, ami azt jelenti, hogy a Leicester nem tudott zárkózni az élmezőnyre, a Palace viszont elmozdult a kieső helyekről.

Végeredmény:
Leicester City – Crystal Palace 0-3 (0-2)
Gól: Benteke (19.), Zaha (40.), Sako (94.)