Társoldalunk:

Megszüntették Agnelli eltiltását, a Juventus viszont rosszul járt

2017.12.18. 20:11

Andrea Agnellinek, a Juventus elnökének egyéves eltiltását a hétfői nappal megszüntette az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) fellebbviteli bizottsága, ugyanakkor a klub pénzbüntetését megduplázta.

A 42 éves sportvezetőt jegyüzérkedés miatt tiltották el szeptemberben, de másodfokon ezt 100 ezer eurós (31 millió forint) pénzbírságra változtatták, az eltiltás pedig a hétfői napig maradt érvényben. A torinói klub büntetését viszont 300-ról 600 ezer euróra növelte a testület.

A fellebbviteli bizottság emellett megszüntette a Juventus biztonsági főnökének, Alessandro D'Angelónak 15 hónapos és a jegyeladásokért felelős Stefano Merullának egyéves eltiltását, ugyanakkor a korábbi marketingvezető Francesco Calvo egyéves büntetését helybenhagyta.

Andrea Agnelli eltiltását töröltékForrás: AFP/Giuseppe Cacace

Az ügyészség vádja szerint Agnelli - aki végig tagadta bűnösségét - bizonyos ultracsoportoknak megkönnyítette a csapat hazai mérkőzéseire szóló jegyek és bérletek megvásárlását, illetve többször is találkozott az épp nyolcéves börtönbüntetését töltő Rocco Dominellóval, aki a nemzetközi 'Ndrangheta maffia tagja.

Az ügyészség eredetileg két és fél éves eltiltást, valamint két zárt kapus mérkőzést kért a Juventus elnökére. Az elsőfokú ítéletet követően mindkét fél fellebbezett.

Agnellit szeptemberben megválasztották az európai futballklubokat tömörítő szervezet (ECA) elnökévé.