Villar: a kormány veszélybe sodorta a spanyolok vb-szereplését

Ángel María Villar
(FILES) This file photo taken on July 21, 2016 shows President of the Spanish football federation, Angel Maria Villar, attending a press conference in Madrid. The president of the Spanish Football Federation, Angel Maria Villar, was detained by police on July 18, 2017 as part of a corruption probe, a judicial source said. Villar, 67, a former Spanish international footballer, was being held on suspicion of abusing his position to embezzle funds from the federation, among other charges, the source said. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) eltiltott elnöke, Ángel María Villar szerint az ország kormányának beavatkozása miatt veszélybe került a válogatott szereplése a jövő évi, oroszországi világbajnokságon.

"A kormány veszélybe sodorta Spanyolország szereplését a világbajnokságon" - fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Villar, aki hangsúlyozta, a kormány beavatkozott az RFEF belügyeibe azzal, hogy felfüggesztette őt tisztségéből.

Villar három nappal azután szólalt meg, hogy a nemzetközi szövetség (FIFA) aggodalmát fejezte ki az RFEF függetlenségével kapcsolatban,

s hamarosan delegációt küld a helyzet elemzésére.

A spanyolok lehetséges eltiltására azonban nem tért ki a FIFA.

A FIFA elővette a spanyolokat, lemaradhatnak a világbajnokságról is

Peru után ezúttal a spanyol szövetség van terítéken.

Villart július 18-án korrupció gyanúja miatt vették őrizetbe fiával és két tisztségviselővel együtt. A 67 éves sportvezető - aki 1988 óta tölti be a tisztséget, és idén májusban újabb négyéves ciklusra választottak meg - augusztus 1-jén óvadék ellenében szabadlábra került.

Ángel María Villar is megszólalt Forrás: AFP/Javier Soriano

Július végéig az európai szövetség (UEFA) és a FIFA alelnöke, illetve az UEFA végrehajtó bizottságának tagja volt, de minden posztjáról lemondott.

Tagadja az ellene felhozott vádakat,

de a folyamatban lévő vizsgálat miatt az RFEF az eddigi kincstárnokot, Juan Luis Larreát nevezte ki megbízott elnöknek.

A 2010-ben győztes spanyolok az Európa-bajnok portugál, valamint az iráni és a marokkói együttes mellett szerepelnek a B csoportban a 2018-as vb-n.