Csökkentették a verekedő elnök eltiltását

Christian Constantin, FC Sion
FC Sion's president Christian Constantin looks on at the end of the UEFA Europa League group B football match between FC Sion and FC Girondins de Bordeaux at the Tourbillon stadium in Sion on November 5, 2015. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
Vágólapra másolva!
Fellebbezés nyomán csökkentették az eltiltását az FC Sion labdarúgóklub elnökének. Christian Constantint október közepén 14 hónapra zárták ki futballeseményekről, mert szeptember végén megvert egy szakkommentátort.

A svájci liga fegyelmi bizottságának akkori döntése értelmében a sportvezető a meghatározott időszakban nem léphet olyan stadionba, amelyben bajnoki, kupa- vagy válogatott mérkőzést rendeznek. A testület közleményben úgy fogalmazott, Constantin viselkedése "egyértelmű és komoly erőszak", amely "alapjaiban ingatja meg a labdarúgás értékeit".

Christian Constantin július 12-től már ismét mehet labdarúgó-mérkőzésekre Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A fellebbviteli testület most

kilenc hónapra mérsékelte a büntetést arra hivatkozva, hogy a támadás hirtelen felindulásból és nem tervezetten történt.

A sportvezető az FC Lugano vendégeként aratott 2-1-es győzelem után pofon vágta, meglökte és meg akarta rugdosni Rolf Fringert, a válogatott volt szövetségi kapitányát, amiért Constantin szerint hetek óta ócsárolta őt, a tévéműsorokban nárcisztikusnak nevezte, és azt állította, hogy semmi empátia nincs benne.

A 60 éves szakember a földre esett a támadás következtében.

Az eset első következményeként Constantinnak meg kellett válnia alelnöki pozíciójától a 2026-os téli olimpiára jelentkező Sion pályázati bizottságában.

A módosított fegyelmi döntés értelmében

Constantin július 12-től már ismét mehet labdarúgó-mérkőzésekre. Változott a rá kiszabott pénzbírság mértéke is:

100 ezer frank (26,9 millió forint) helyett 30 ezret (8,07 millió forint) kell megfizetnie.