Simának tűnő, végül izgalmas meccsen ejtette ki a Bayern a Dortmundot

fbl Horizontal
Bayern Munich's striker Thomas Mueller (R) is congratulated by his teammates striker Robert Lewandowski (L) and Colombian James Rodriguez (R) after scoring the second goal during the German football Cup DFB Pokal round of sixteen match Bayern Munich vs Borussia Dortmund on December 20, 2017 in Munich. / AFP PHOTO / Christof STACHE / RESTRICTIONS: ACCORDING TO DFB RULES IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED DURING MATCH TIME. MOBILE (MMS) USE IS NOT ALLOWED DURING AND FOR FURTHER TWO HOURS AFTER THE MATCH. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR MORE INFORMATION CONTACT DFB DIRECTLY AT +49 69 67880 /
Vágólapra másolva!
A Német Kupa nyolcaddöntőjében a Bayern München a Borussia Dortmundot fogadta. Ez az összecsapás akár a sorozat fináléjának is beillett volna a párosítás alapján, a mérkőzés azonban 75 percig csak a bajor csapatról szólt. A Dortmund ekkor sebességet váltott, de egyenlítenie már nem sikerült.

Jól kezdett a Bayern, már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, de Vidal fejese a keresztlécen csattant. Két perccel később James került helyzetbe, de lövése szögletre vágódott a blokkról. A 8. percben Lewandowski hagyott ki egy ajtó-ablak helyzetet, miután Vidal lövését szépen lekezelte, de Bürki eszén nem tudott túljárni. Futószalagon jöttek az első tíz percben a Bayern-lehetőségek, de Ribéry próbálkozását is védte Bürki.
A 12. percben aztán beérett az elképesztő Bayern-fölény: egy újabb felsőléc után Boateng reagált a leggyorsabban, a levágódó labdát Bürki mozgásával ellentétes irányban fejelte a Dortmund kapujába.

Nagy bajban volt a Borussia, a rossz forma, a rengeteg sérült, az idegenbeli meccs, a teljes Bayern-fölény és a gólhátrány sem Peter Stöger együttese mellett szólt.
A 22. percben egy érdekes eset szemtanúi lehettek a nézők:

Ribéry azért kapott sárga lapot, mert az ápolása után a játékvezető engedélye nélkül tért vissza a pályára,

Sascha Stegemann bíró ezt egy kártyával honorálta.
A 35. percben hirtelen nagyon közel került az egyenlítéshez a Dortmund, szinte a semmiből. Alaba hibázott Pulisic beadásánál, a labda így Jarmolenko elé került, aki Ulreich mellett ugyan el tudott tekerni, de a korrigáló Alaba jó helyre állt vissza és akrobatikus mozdulattal ki tudta fejelni a labdát a gólvonalról.
A 40. percben megbosszulta magát a kihagyott ziccer. Lewandowski és Müller etette meg a komplett Dortmund baloldalt, majd utóbbi egy pimasz emeléssel juttatta a labdát a kapuba Bürki fölött.

A második félidő is Bayern-nyomással kezdődött, Ribéry jó meglátása után James előtt adódott kiváló lehetőség, de lövésére leért Bürki.
Kicsivel később Müller duplázhatott volna a nagyon aktívan játszó Ribéry beadása után, Bürki ezúttal lábbal védett. Nem unatkozott a svájci kapus, annyi szent.
Az idő előrehaladtával csökkent a mérkőzés színvonala, a Bayern nem rohant sehova, a Dortmund pedig néhány, mérsékelten veszélyes támadáson kívül semmit sem tudott felmutatni. Először Kagava, majd Schmelzer került helyzetbe, de Ulreich résen volt mindkétszer.

A 77. percben aztán szépített a Borussia.

Türelmesen adogatott a csapat a Bayern tizenhatosa körül, végül Kagava szánta el magát egy beadásra, a hosszún Jarmolenko érkezett jó ütemben, fejesét Ulreich már csak beljebb tudta simogatni, bár azt is mondhatjuk, hogy ennek most csúnyán mellényúlt.

Éledezett a Dortmund, a 86. percben Schürrle veszélyes lövése épphogy elment a kapu mellett. A 92. percben a szívéhez kapott az összes Bayern-drukker, Isak próbálkozása lepattant Boatengről és csak centikkel ment mellé. Ez volt az utolsó lehetősége a vendégcsapatnak, amely végül nem tudott egyenlíteni, így kiesett a kupából, a Bayern pedig bejutott a legjobb nyolc közé.

Végeredmény, Német Kupa, nyolcaddöntő:
Bayern München – Borussia Dortmund 2-1 (2-0)
Gól: Boateng (12.), Müller (40.), illetve Jarmolenko (77.)