Megúszták a büntetést a manchesteri klubok

fbl Horizontal
Manchester United's Spanish midfielder Ander Herrera (C) remonstrates with Manchester City's Argentinian defender Nicolas Otamendi (2R) during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 10, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United és a Manchester City csapatát sem büntette meg az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a városi rangadó utáni dulakodás miatt.

Az FA csütörtöki közleménye szerint a klubok beszámolói és a független szemtanúk vallomásai alapján döntöttek úgy, hogy nem szankcionálnak.

A listavezető City december 10-én 2-1-re győzött a United otthonában.

A brit sportsajtó információi szerint a lefújás után a vesztes hazaiak vezetőedzője, José Mourinho összeszólalkozott az ellenfél játékosaival, mert nehezményezte, hogy hangosan ünneplik sikerüket az öltözőfolyosón. Miután ezt szóvá tette, tejjel és vízzel lelocsolták.

A pályán is volt feszültség Forrás: AFP/Oli Scarff

A vendégcsapatból az egyik edző, Mikel Arteta meg is sérült, felszakadt a szemöldöke. Mivel a tömegjelenet idején Michael Oliver játékvezető a saját öltözőjében tartózkodott, az incidensről nem tudott jelentést tenni a beszámolójában.

Mourinho a lefújás utáni sajtótájékoztatón kritizálta a bírót, emiatt az FA most figyelmeztette, hogy a következő ilyen eset után fegyelmi eljárást indítanak ellene.