Társoldalunk:

A Föld tulsó oldalán köthet ki a holland edzőlegenda

2017.12.23. 09:33

Ausztrál lapok szerint nem csupán bejelentkezett, de máris erős pozíciókból indul Louis van Gaal az ausztrál labdarúgó-válogatott üresen álló szövetségi kapitányi székéért. 

Az ausztrál The Herald Sun című lap pénteki cikke szerint a 66 éves edzőlegenda, aki a holland válogatott mellett olyan sztárklubokat irányított, mint az Ajax, az FC Barcelona, a Bayern München és a Manchester United bejelentkezett az ausztrál szövetségnél. 

Louis van Gaal a 2014-es világbajnokságon legyőzte Ausztráliát - most inkább meghódítanáForrás: AFP/Juan Barreto

A nyári oroszországi világbajnokságra a Honduras elleni pótselejtezőn kijutó ausztrál válogatott éppen a párharc vége óta van kapitány nélkül, miután Ante Postecoglu bejelentette távozását. A vb-szereplés nem csak Van Gaalnak csinált újra kedvet a munkához, a cikk szerzője lelkesen sorolja, hogy milyen komoly edzők jelentkeztek már a szövetségnél: a német Jürgen Klinsmann (játékosként világbajnok, kapitányként vb-bronzérmes), a holland Bert van Marwijk (kapitányként vb-ezüstérmes) és a brazil Luiz Felipe Scolari (ő 2002-ben egyenesen vb-t nyert), de a korábban az argentin és chilei kispadon is megforduló Marcelo Bielsa esélyei sem rosszak.

A befutó kilétéről egy tanácsadó testület segítségével dönt majd a szövetség várhatóan az ünnepek után a szóba jöhető jelöltek meghallgatását követően.