Vágólapra másolva!
Szerdán este az Olasz Kupa negyeddöntőjében az AC Milan Patrick Cutrone hosszabbításban szerzett találatával 1-0-ra legyőzte az Internazionalét, ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Az első játékrészben az AC Milan irányította a játékot. Gennaro Gattuso csapata hét kapura lövéssel is próbálkozott, míg az Internek csak egy kísérlete volt. Igaz, abból gól született, de

Ivan Perisic találatát a járékvezető les miatt érvénytelenítette.

A fordulás után is a Milan maradt támadásban. A legnagyobb helyzet a 65. percben maradt ki, amikor az Inter kapusa, Samir Handanovic rossz helyre öklözött ki egy élesen belőtt labdát, de

a kipattanóra érkező Giacomo Bonaventura öt méterről az üres kapu fölé fejelt.

A folytatásban már egyik csapat sem alakított ki komoly helyzeteket, így jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás. Az Internazionale a legutóbbi öt hosszabbításos Olasz Kupa-mérkőzéséből négyszer kiharcolta a továbbjutást. Ezt mintha megérezte volna az AC Milan, ugyanis Gattuso csapata hatalmas elánnal kezdte a ráadást.

A 104. percben a „hazaiak" megszerezték a várva várt vezetést.

Suso védelem mögé betekert labdájára a csereként pályára lépő Patrick Cutrone érkezett, aki nyolc méterről, kapásból a bal felső sarokba pörgetett.

A hosszabbítás második félidejében az Inter mindent egy lapra feltéve támadott, de nem tudott egyenlíteni, így Gennaro Gattuso csapata bejutott a legjobb négy közé.

Olasz Kupa, negyeddöntő
AC Milan-Internazionale 1-0 (0-0) – hosszabbítás után
G.: Cutrone (104.)