Vágólapra másolva!
Ahogy azt korábban jeleztük, az angol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Tottenham Hotspur 5-2-re legyőzte a Southamptont. A londoni csapat diadalából Harry Kane mesterhármassal vette ki a részét, ezzel megdöntötte Alan Shearer Premier League-csúcsát, ráadásul megelőzte Cristiano Ronaldót és Lionel Messit is, így a naptári év legeredményesebb játékosa lett 56 találattal.

„Fantasztikus év volt. Mindig az a célom, hogy évről-évre fejlődjek. Egész pályafutásom során ezért dolgoztam, és ezt folytatni is fogom.

Messi és Ronaldo hosszú idő óta uralják a világ labdarúgását, a valaha volt legjobb játékosok közé tartoznak" – nyilatkozta szerényen a 24 éves angol válogatott támadó.

Könnyen lehet, hogy Harry Kane és Cristiano Ronaldo hamarosan csapattársak lesznek Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

Harry Kane a naptári évet figyelmet véve klub és válogatott szinten összesen 56 gólt szerzett, ez kettővel több, mint amennyit Lionel Messi, és három több, mint amennyit Cristiano Ronaldo szerzett.

„Nemcsak tehetséges játékos, hanem vérbeli profi is. Megérdemelte

– mondta Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur menedzsere. – Remek tulajdonsága, hogy csapatjátékos, mindenkinek példát mutat. Nagyon büszkévé tesz minket, hogy az elmúlt három évben testközelből követhettük a fejlődését, nagyon örülök a sikereinek."

Harry Kane legközelebb január 2-án, a Swansea elleni angol bajnokin kezdheti meg a góltermelést 2018-ban.