Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság negyedik helyén álló Liverpool FC a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy a védők esetében világrekordot jelentő összegért leszerződtette a Southampton 16-szoros holland válogatott védőjét, Virgil van Dijkot.

Virgil van Dijk az idei szezonban csak 12 mérkőzésen lépett pályára a Premier League-ben. A nyári átigazolási időszakban már közel állt a Liverpoolhoz, de a Southampton akkor még nem volt hajlandó megválni a legértékesebb játékosától.

Virgil van Dijk a Liverpool első téli szerzeménye Forrás: liverpoolfc.com

A 26 éves védő hivatalosan 2018. január 1-én érkezik az Anfield Roadra, és aláírja új szerződését. A Burnley elleni újévi rangadón akár pályára is léphet.

Az átigazolás részleteiről, így az árról és a szerződés időtartamáról nem számolt be a közlemény, azonban

a Southampton közlése szerint világrekordot jelentő pénzösszegről van szó, ugyanis korábban ennyit még egyetlen klub sem fizetett védőért.

Brit sajtóértesülések szerint megközelítőleg 75 millió fontot (26,3 milliárd forintot) fizethet Van Dijkért a Liverpool.

Eddig Benjamin Mendy számított a legdrágább hátvédnek, akiért idén nyáron 57,5 millió eurót fizetett a Manchester City az AS Monacónak.

Van Dijk egyben a holland átigazolási csúcsot is megdöntötte,

amit eddig Marc Overmars tartott, érte az FC Barcelona 40 millió eurót adott 2000-ben az Arsenalnak.

Az APA osztrák hírügynökség nyilvántartása szerint a mostani volt a sportág történetének kilencedik legjelentősebb összegű átigazolása.