Társoldalunk:

A kulcsjátékosoktól függ az Arsenal téli átigazolási politikája

2018.01.02. 18:11

Az Arsenal attól függően igazol új labdarúgókat januárban, hogy kulcsjátékosai megújítják-e szerződésüket.

"Ez részben a sérülésektől is függ, illetve attól, kik hosszabbítják meg szerződésüket azok közül a játékosaink közül, akiknek a kontraktusa júniusban lejár" - hangsúlyozta keddi sajtótájékoztatóján Arséne Wenger vezetőedző.

Nyáron Alexis Sánchez, Mesut Özil és Jack Wilshere szerződése jár le az Ágyúsoknál, s míg az angol középpályás vélhetően marad Londonban, addig a chilei támadó és a világbajnok német középpályás várhatóan távozik. Sánchez iránt angol médiaértesülések szerint a listavezető Manchester City érdeklődik élénken, míg Özilt több klub, köztük a Manchester United és az FC Barcelona is szívesen látná soraiban.

Mesut Özil és Alexis Sánchez is távozhat LondonbólForrás: DPPI/James Marsh

Wenger leszögezte, még egyik játékos sem hagyta el az Arsenalt.

A klub már sok kiváló játékost vesztett el, s mindig jól reagált rá. De természetesen szeretnénk megtartani legjobbjainkat" - fogalmazott a 68 esztendős francia szakember, aki 1996 októbere óta irányítja az együttest.

Eltiltás várhat Arsene Wengerre

Mike Dean húzta ki a gyufát az Arsenal menedzserénél.

Az Arsenal 21 mérkőzést követően ötödik helyen áll a Premier League-ben, az Európa Ligában a legjobb 16 közé jutásért a svéd Östersunddal mérkőzik majd februárban.