Wenger szokás szerint bírózott, Conte nem haragszik Moratára

Conte, Wenger
Chelsea's Italian head coach Antonio Conte (R) shakes hands with Arsenal's French manager Arsene Wenger (L) after the English Premier League football match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge in London on September 17, 2017. The game ended 0-0. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Bár még csak január eleje van, könnyen lehet, hogy az év egyik legjobb meccsét vívta egymással szerda este az Arsenal és a Chelsea a Premier League 22. fordulójában. A 2-2-es végeredménnyel zárult találkozót követően vegyes érzelmekkel nyilatkoztak a menedzserek és a játékosok, ezekből szemezgettünk.

A hazaiak trénere, Arséne Wenger – szokásához híven – ezúttal is kitért a játékvezetésre, szerinte jogtalan büntetővel egyenlítettek a Kékek.

"Nagyszerű meccset játszottunk, a második félidőben megszereztük a vezetést is, de aztán

Ezután a hajrában még hátrányba is kerültünk és úgy nézett ki, hogy elveszítjük a mérkőzést, de szerencsére nagyot küzdöttünk, aminek meg lett az eredménye. A döntetlenre rászolgáltunk."

Íme az ominózus büntető, a hátsó kamerás lassítás azért több mint árulkodó:

A vendégek edzőjében, Antonio Contéban felemás érzések kavarogtak a lefújás után.

"Rendkívül bosszantó, hogy ennyi helyzetünk volt, mégsem nyertük meg a mérkőzést. Kedvelem az Arsenal játékát és összességében egyáltalán nem rossz eredmény az otthonukban a döntetlen, de ezen a meccsen a kialakított ziccereink alapján győznünk kellett volna."

Arséne Wenger és Antonio Conte is felemás érzésekkel nyilatkozott csapataik szenzációs meccse után Forrás: AFP/Glyn Kirk

Arra a felvetésre, hogy

Alváro Morata egymaga mesterhármast szerezhetett volna és eldönthette volna a találkozót, Conte így válaszolt:

"Valóban nagy lehetőségeket rontott el, de sajnos ilyen periódusban van. Folytatnia kell a munkát, fejlődnie kell, és bár nyilván bosszantanak a kihagyott helyzetei, a hozzáállásával és az elhivatottságával maximálisan elégedett vagyok.

Az ominózus büntető két főszereplője, Hazard és Bellerin együtt álltak a kamerák elé és természetesen nekik is más-más volt a véleményük az esettel kapcsolatban.

"Minden rendkívül gyorsan történt, a labda a levegőben volt, egyszerre próbáltuk megszerezni Edennel, de összeértünk, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Meg kell majd nézni a visszajátszásokat - zárta Bellerín, melyre a belga támadó viccesen azonnal kontrázott.