Társoldalunk:

Wenger szokás szerint bírózott, Conte nem haragszik Moratára

2018.01.04. 11:43

Bár még csak január eleje van, könnyen lehet, hogy az év egyik legjobb meccsét vívta egymással szerda este az Arsenal és a Chelsea a Premier League 22. fordulójában. A 2-2-es végeredménnyel zárult találkozót követően vegyes érzelmekkel nyilatkoztak a menedzserek és a játékosok, ezekből szemezgettünk.

A hazaiak trénere, Arséne Wenger – szokásához híven – ezúttal is kitért a játékvezetésre, szerinte jogtalan büntetővel egyenlítettek a Kékek. 

"Nagyszerű meccset játszottunk, a második félidőben megszereztük a vezetést is, de aztán egy érdekes játékvezetői ítélet sokkolt minket, amelynek köszönhetően egyenlítettek a vendégek. Ezután a hajrában még hátrányba is kerültünk és úgy nézett ki, hogy elveszítjük a mérkőzést, de szerencsére nagyot küzdöttünk, aminek meg lett az eredménye. A döntetlenre rászolgáltunk."

Íme az ominózus büntető, a hátsó kamerás lassítás azért több mint árulkodó:

A vendégek edzőjében, Antonio Contéban felemás érzések kavarogtak a lefújás után.

"Rendkívül bosszantó, hogy ennyi helyzetünk volt, mégsem nyertük meg a mérkőzést. Kedvelem az Arsenal játékát és összességében egyáltalán nem rossz eredmény az otthonukban a döntetlen, de ezen a meccsen a kialakított ziccereink alapján győznünk kellett volna."

Arséne Wenger és Antonio Conte is felemás érzésekkel nyilatkozott csapataik szenzációs meccse utánForrás: AFP/Glyn Kirk

Arra a felvetésre, hogy Alváro Morata egymaga mesterhármast szerezhetett volna és eldönthette volna a találkozót, Conte így válaszolt:

"Valóban nagy lehetőségeket rontott el, de sajnos ilyen periódusban van. Folytatnia kell a munkát, fejlődnie kell, és bár nyilván bosszantanak a kihagyott helyzetei, a hozzáállásával és az elhivatottságával maximálisan elégedett vagyok.

Az ominózus büntető két főszereplője, Hazard és Bellerin együtt álltak a kamerák elé és természetesen nekik is más-más volt a véleményük az esettel kapcsolatban.

"Minden rendkívül gyorsan történt, a labda a levegőben volt, egyszerre próbáltuk megszerezni Edennel, de összeértünk, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Meg kell majd nézni a visszajátszásokat - zárta Bellerín, melyre a belga támadó viccesen azonnal kontrázott. 

Nincs szükség visszajátszásra, egyértelmű tizenegyes volt.