Újra egy csapatban a világjáró magyar és az uruguayi legenda

(SP)BRAZIL-RIO DE JANEIRO-URUGUAY-WORLD CUP 2014-NATIONAL TEAM se SQUARE FORMAT
(140628) -- RIO DE JANEIRO, June 28, 2014 (Xinhua) -- Uruguay's National Team player Diego Forlan (C) attends a training session in Rio de Janeiro, Brazil, on June 27, 2014. Uruguay will face Colombia next Saturday during the Round of 16 of 2014 FIFA World Cup Brazil. (Xinhua/Juan Roleri/TELAM) (rh)
Vágólapra másolva!
A története első ázsiai Bajnokok Ligája-szereplésére készülő hongkongi Kitchee SC labdarúgócsapatához igazolt az uruguayiak veterán csatára, Diego Forlán.

A 38 éves támadó másodszor szerepel majd azonos együttesben Vadócz Krisztiánnal, korábban ugyanis az indiai élvonalbeli Mumbai Citynél is csapattársak voltak.

Forlán szerdán érkezik Hongkongba, majd egy nappal később, sajtótájékoztató keretében mutatkozik be.

Diego Forlán levezet Hongkongban Forrás: XINHUA/Xinhua News Agency/[E]Telam

A futballista 112-szer játszott az uruguayi válogatottban, a 2010-es világbajnokságon ő kapta a legjobb játékosnak járó aranylabdát, és ugyanúgy öt góllal zárt, mint Thomas Müller, Wesley Sneijder és David Villa. Klubszinten szerepelt a Manchester Unitedben, a Villarrealban, az Atlético Madridban és az Internazionaléban is, 2005-ben spanyol gólkirály lett a Villarreal színeiben.

A hongkongi bajnok, jelenleg veretlenül listavezető Kitchee SC újoncként február 13-án kezdi szereplését az ázsiai BL-ben.

Vadócz Krisztián a magyar futball egyik legnagyobb világjárója. A 39-szeres válogatott futballistának a Kitchee a 12. klubja, a tizedik országban és a harmadik kontinensen. Az alábbi térképen végigkövethető Vadócz vándorútja a Honvédtól Hongkongig.

A magyar futballvándor állomásai Forrás: Origo