Vágólapra másolva!
Péntek este két mérkőzést rendeztek az angol labdarúgó FA-Kupában. A Liverpool 2-1-re legyőzte az Evertont a Mersey-parti rangadón, míg a Manchester United Jesse Lingard és Romelu Lukaku hajrában szerzett góljaival 2-0-ra nyert a másodosztályban szereplő Derby County ellen.

A 230. Mersey-parti rangadón James Milner tizenegyes góljával a Liverpool szerzett vezetést a 35. percben. Ez jó ómen volt a vörösöknek, ugyanis 1992 decembere óta nem kaptak ki az Evertontól, ha betaláltak az első félidőben.

A 40. percében parázs jelenet játszódott le az Anfield Roadon. Az Everton védője, Mason Holgate akkorát taszajtott Roberto Firminón, hogy a Liverpool csatára szó szerint a lelátón kötött ki.

A fordulás után a Pool játszott mezőnyfölényben, de a 67. percben mégis az Everton egyenlített. Egy formás kontratámadás végén a veterán Phil Jagielka visszagurított labdáját Gylfi Sigurdsson 18 méterről behelyezte a bal alsó sarokba.

Az izlandi támadó karrierje negyedik gólját érte el a Liverpool ellen. Mind a négyet az Anfield Roadon szerezte.

A 84. percben a Liverpool megnyerte a mérkőzést. Alex Oxlade-Chamberlain bal oldali szögletére a 78.8 millió euróért szerződtetett Virgil Van Dijk érkezett, és a borzalmasan kimozduló Jordan Pickford fölött a hálóba fejelt.

A holland védő csaknem egy évvel ezelőtt, 2017. január 7-én, a Norwich elleni FA Kupa-mérkőzésen volt legutóbb eredményes.

A Liverpool ezzel a győzelemmel az idei szezonban, minden sorozatot figyelembe véve veretlen az Anfield Roadon. Jürgen Klopp csapata 17 mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

A Manchester United sokáig döntetlenre állt a másodosztályban szereplő Derby County ellen, azonban a 84. percen Jesse Lingard parádés találattal megszerezte a vezetést, majd a 90. percben a belga Romelu Lukaku bebiztosította az MU továbbjutását a legjobb 32 közé.

FA Kupa, a 32 közé jutásért:

Liverpool–Everton 2-1 (1-0)
G.: Milner (35. – 11-esből), Van Dijk (84.), ill. Sigurdsson (67.)

Manchester United–Derby County 2-0 (0-0)
G.: Lingard (84.), Lukaku (90.)