Társoldalunk:

Nyolc gólt és Betis győzelmet hozott a sevillai derbi

2018.01.06. 22:44

A Real Betis idegenben 5–3-ra győzött a Sevilla ellen a spanyol bajnokság 18. fordulójában.

Néhány hete még Eduardo Berizzo és Quique Setién párharcaként vezették fel a derbit, de Berizzót azóta kirúgták, Setién pedig eltiltás miatt nem lehetett ott a kispadon. Helyettük a bajnokságban még nullkilométeres Vincenzo Montella és Marcos Álvarez meccselt.

A sevillai derbi (El Gran Derbi) Spanyolország egyik legvéresebbike, csak nagyon ritkán szól a futballról.Most viszont Fabián Ruiz már 22 másodperc (!) után megadta az alaphangot.A Betis kétszer is megszerezte a vezetést az első félidőben, de a Sevilla mindkétszer egyenlített.

A Betis korán meglepte a SevillátForrás: AFP/Cristina Quicler

A másodikban is jobban játszottak a vendégek, Andrés Guardado a 49. percben meglőhette volna a harmadikat, de csak a kapufát találta el.Ez azonban csak az előjáték volt, a 63. percben Riza Durmisi, két perccel később Sergio León rúgott gólt.Újabb két perccel később megint gólt volt, de ezt a hazaiak lőtték, Clément Lenglet szépített. A hátralévő időben a Sevilla mindent egy lapra feltéve támadt, a 95. percben egy szabadrúgásnál Sergio Rico kapus is előrement, de ráfizetett: a Betis megszerezte a labdát, Christian Tello pedig gólig vitte az akciót. 3–5 a vége.Montella először irányította bajnokin a Sevillát, és rögtön a szezon legfontosabb meccsét veszítette el.

A Betis nyerte a sevillai derbitForrás: AFP/Cristina Quicler

Korábbi eredmények:

A Valencia két vesztes bajnoki után győzött ismét (vs Girona 2–1), míg Paco Jémez bajnoki debütálása balul sült el: a Las Palmas az első félidőben még vezetett Jonathan Viera büntetőjével, a másodikban azonban az Eibar Fabian Orellana és Sergi Enrich góljával fordított.

Az Atlético Madrid és Diego Costa szerepléséről itt olvashat.