A Premier League-ben is bevezethetik a videóbírót

Horizontal
The Video Assistant Referee (VAR) system pitchside, is pictured prior to its use during the English FA Cup third round football match between Brighton and Hove Albion and Crystal Palace at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on January 8, 2018. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) ügyvezetője szerint sikeres volt a videobírós rendszer (VAR) bemutatkozása, s hamarosan bevezetik a bajnokságban is.

- jelentette ki Martin Glenn, hozzátéve, hogy a szövetség már akkor támogatta a rendszer bevezetését, amikor még a nemzetközi szövetség és annak korábbi elnöke, Sepp Blatter ellenezték azt. Glenn ugyanakkor hozzátette, hogy a rendszernek egy mérkőzésen belül nem szabad túl sokszor beavatkoznia a játékba.
A VAR-t hétfőn, a Brigton-Crystal Palace FA Kupa-mérkőzésen használták először a szigetországban, s rögtön sorsdöntő szerepe volt, ugyanis a rendszert kezelő Neil Swarbrick a felvételek tanulmányozása után adta meg a Brigthon csatárának, Glenn Murray-nek a gólját a hajrában, amivel továbbjutottak a hazaiak.

- hangsúlyozta Glenn.
A VAR-t a német és az olasz bajnokságban már alkalmazzák, s hamarosan döntenek arról, hogy az idei oroszországi világbajnokságon is működjön-e.