Társoldalunk:

Dárdai-bombával hangolnak Berlinben a Dortmund elleni bajnokira

2018.01.10. 20:12

Hétvégén kezdődik a Bundesliga tavaszi idénye, melynek első hazai meccsén a Hertha BSC a Borussia Dortmundot fogadja. A fővárosiak máris elővettek egy régi videót kedvcsinálónak, melynek nem kevés magyar vonatkozása van. 

A szombati stuttgarti látogatás után január 19-én már az Olimpiai Stadionban lesz jelenése Dárdai Pál csapatának. A bajnokságban a 10. helyen álló Hertha a 3. helyen tanyázó Borussia Dortmundot fogadja. Hogy a Hertha közösségi média csapata kicsit fokozza a meccsre járási hajlandóságot előástak egy 15 évvel ezelőtti videót. 

2003 január 25-én ugyancsak a BVB érkezett Berlinbe. A sárga-feketék a Bayern Münchent üldözték a bajnoki címért folyó harcban, míg a Hertha a középmezőnyben sűrűjében verekedett. Így aztán nyugodtan nevezhetjük meglepetésnek, hogy a berliniek 2-1-re nyertek. Az első gólt a 69. percben Dárdai Pál szerezte egy formás támadás végén. A gól sem volt rossz, de a hazai kapuban tomboló Király Gábor gólörömével igazi a látvány.

A vendégek a 80. percben Jan Koller révén egyenlítettek, azonban egy perccel a rendes játékidő vége előtt a brazil Marcelinho megszerezte a Hertha győzelmét jelentő gólt. Aki ezek után nem megy ki a január 19-i meccsre, az ne mondja többet, hogy "HaHoHe".