Társoldalunk:

Kabát Péter: Ültem a fürdőkádban, és elsírtam magam

2018.01.15. 05:59

A 16-szoros magyar válogatott labdarúgó, Kabát Péter tavaly novemberben szerződést bontott az NB II-es ETO FC Győrrel, hogy elindulhasson az RTL Klub reality vetélkedőjében, a „Celeb vagyok, ments ki innen" című műsorban. A 40 éves játékos döntését igazolta, hogy egy hónnappal később a nézők szavazatai alapján ő lett a dzsungel királya. Az egykori NB I-es gólkirály az Origónak mesélt dél-afrikai tapasztalatairól, a mémekről, amelyek a játék alatt születtek róla, és arról, hogy a televíziós hírnév ellenére sem szeretne elszakadni a labdarúgástól.

Korább NB I-es gólkirályként és magyar válogatott futballistaként nyilván ismert embernek számított a futballszerető berkekben, de a „Celeb vagyok, ments ki innen" után egy egész ország megismerhette a nevét. Érzékeli a hirtelen jött népszerűséget?
Igen, nagyon is. Magyarországon a foci teljesen más közeg. Nyilván sokan tudták addig is, hogy Kabát Péter egy sportoló. Ebben a nevem is szerepet játszhatott, mert jobban megmarad az emberekben, mintha Tóthnak vagy Kovácsnak hívnának. Amióta hazajöttem Dél-Afrikából, sokan megismernek, olyanok is megállítanak az utcán, akik egyáltalán nem szeretik a labdarúgást, de nagyon tetszett nekik a műsor. Miután megnyertem a vetélkedőt, kaptam vagy ezer üzenetet, és mindegyik pozitív volt. Nem is az a lényeg, hogy megnyertem, hanem az, hogy az emberek megkedveltek. És ez a legjobb a dologban. 

Kabát Péter úgy érzi, megszerették a tv-nézőkFotó: Polyák Attila - Origo

Hogyan telt az ünnepi időszak?
December 20-án hazajöttem Dél-Afrikából, majd 27-én már a párommal, Adrienne-nel és egy baráti társasággal elutazunk nyaralni Jamaicára. Tíz nap alatt sikerült kipihenni a dzsungel megpróbáltatásait.

Említette már a pozitív üzeneteket. Azonban a műsor ideje alatt a Trollfoci rengeteg mémmel árasztotta el az internetet, főleg a matektudását kifigurázva. Ezekről mi a véleménye?
Ezeken hatalmasakat röhögök. Nagyon szórakoztatnak, úgyhogy le a kalappal a Trollfoci előtt, mert mindig sikerül valami olyat kitalálniuk, amivel meg tudják nevettetni az embereket.

A dzsungelben szórakoztató párost alkottak Pumped Gabóval. Csak a játék alatt működött önök között a barátság, vagy a magánéletben is jóban vannak?
Korábban már szerepeltünk együtt a „Nyerő páros" című vetélkedőben, ott már megkedveltük egymást. De úgy istenigazából most lettünk nagyon jóban, és ő hatalmas segítség volt nekem. A játék kezdete óta viccesek voltunk, szórakoztattuk a nézőket. Ő is ezért került be a legjobb háromba. Az embereknek is az volt a fontos, hogy tudjanak nevetni és szórakozni rajtad. Aki nem ilyen volt, az hamar kiesett.

A műsor alatt a párja rengeteget kampányolt a közösségi oldalakon. Adrienne-nek mekkora szerepe volt a győzelmében?
A játék alatt nekem erről fogalmam sem volt, hiszen nem volt nálunk semmi, amivel kapcsolatot tarthattunk volna a külvilággal. Amikor vége lett, akkor tudatosult bennem, hogy mekkora segítség volt. Naponta többször is posztolta a sztorikat, így az emberek nagyon megkedvelték őt és engem is. Ez biztosan befolyásolta, hogy ilyen sokan szavaztak rám. Amikor még Újpesten futballoztam, Adri szervezett nekem egy születésnapi meglepetés bulit a Szusza Ferenc Stadionban. Akkor azt az ajándékot kaptam, hogy a segítségével elkészülhetett az önéletrajzi könyvem, úgyhogy sokszorosan hálás lehetek neki.

A korábbi NB I-es gólkirály sportolóként szeretne megmaradni a köztudatbanFotó: Polyák Attila - Origo

Több mint harminc éve futballozik. Volt már gólkirály az NB I-ben, játszott külföldön, és tizenhatszor a magyar válogatottban is szerepelt. Nem félt, hogy ez a szerepvállalás lerombolja a futballistáról felépített szobrot?
Erről a lehetőségről már nyár végén tudtam. Sokat gondolkodtam, és kikértem mindazoknak a véleményét, akikére adok, de nagyon jó tanácsot nem tudtak adni. Azt mondták, hogy nekem kell döntenem. Mindig is a foci volt az első, és ezután is az lesz. Szeretnék úgy megmaradni az emberek tudatában, mint sportoló. Azonban már negyvenéves vagyok, így be kell látnom, hogy hosszú távon már nem focizhatok. Ha huszonöt vagy harmincévesen kapom ezt a felkérést, akkor biztosan nem vállaltam volna. Így, a pályafutásom vége felé, ezt a lehetőséget meg kellett ragadnom, mert ha nem megyek el, lehet, hogy soha többet nem hívnak.

A műsor miatt bontott szerződést az NB II-es ETO FC Győrrel. Sokan megtalálták a döntés miatt?
Kaptam hideget-meleget, mert ezt a szereplést a focival nem lehetett együtt csinálni. Sokat beszélgettem a vezetőkkel, Szentes Lázár edzővel is. A probléma az volt, hogy nekem el kellett mennem Dél-Afrikába, miközben az őszi szezonból még négy mérkőzés hátra volt. Az ETO nagyobb klub annál, hogy ezt meg lehessen tenni. Hogy nézett volna ki, hogy a csapat sorra játssza a meccseit, miközben az egyik játékosa minden nap a tv-ben szerepel? Ez a klubra nézve nem lett volna túl jó, így közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

Még nincs vége, lapozzon a folytatáshoz!

Előző
  • 1
  • 2
Következő