Vágólapra másolva!
A ghánai középpályásnak, Joseph Paintsilnek már meg kellett volna kezdeni a felkészülést a Ferencváros élvonalban szereplő labdarúgócsapatával. A játékos azonban maláriára hivatkozva nem jelent meg a listavezetőnél, miközben Belgiumban egyre több hír lát napvilágot arról, hogy a Genkhez igazol. A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál a TV2 Tények című műsorában beszélt az ügyről. 

A FTC sportvezetője elmondta, hogy

határozott idejű munkaszerződés köti Joseph Paintsilt a Ferencvároshoz, ennek alapján már Budapesten kellene lennie és edzenie a többiekkel.

Ez egyelőre nem történt meg. A Fradinál attól tartanak, hogy a középpályás más csapathoz akar igazolni, ebben az esetben viszont szerződést szegne, és

akár kétéves eltiltást is kaphatna.

Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója Fotó: Polyák Attila - Origo

„Malária elleni gyógyszereket kap, otthon kell sokat pihennie" – mutatta Orosz Pál a TV2-nek azt a leletet, amit egy ghánai kórháztól kaptak. Hozzátette, hogy már itt kellene lennie, de sajnálatos módon eddig ez nem történt meg.

„Először az volt, hogy késik, vártuk a repülőtéren, majd pedig kaptunk egy ghánai kórházból jelentést, hogy sajnos Joseph Paintsil maláriás."

Könnyen lehet, hogy többet nem láthatják Fradi-mezben a szurkolók Joseph Paintsilt Fotó: Polyák Attila - Origo

Betegség esetén a Ferencváros minden segítséget megad a játékosának, és mihamarabb visszavárják. Ha Paintsil nem tér vissza a zöld-fehérekhez, akkor akár kétéves eltiltás is várhat rá.

Az Üllői129.hu úgy értesült, hogy a Fradi

már nemzetközi fórumon is lépést tett az ügy tisztázása érdekében.

Az FTC érdekeit az a zürichi sportjogi iroda képviseli az ügyben, amelyik a klub nemzetközi jogi ügyeit már évek óta intézi sikeresen. A szurkolói portál információja szerint december 21-én a

játékos és az ügynöke elfogadta az FTC kölcsönszerződés utáni időszakra vonatkozó ajánlatát, méghozzá írásban.