Társoldalunk:

Aubameyang visszatért, Akanji leszerződött Dortmundba

2018.01.15. 17:05

A hétvégi kényszerpihenő után Pierre-Emerick Aubameyang ismét a Borussia Dortmunddal edzett, miközben a futballklub szerződtette Manuel Akanjit.

A 28 éves Aubameyang - aki az elmúlt idényben 31 góllal a Bundesliga legeredményesebbje volt - vasárnap fegyelmi okokból kimaradt a keretből a Wolfsburg elleni 0-0 alkalmával. Hétfőn azonban már társaival gyakorolt, noha változatlanul fennállnak az eligazolásáról szóló híresztelések. A gaboni csatár állítólag hamarosan elfogadja a Kuangcsou Evergrande, a kínai Szuper Liga címvédőjének mesés ajánlatát.

Pierre-Emerick Aubameyangot nem először büntették megForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A jelenlegi szerződését decemberben 2021 nyaráig meghosszabbították Dortmundban, ennek ellenére neve gyakran felmerül nemcsak kínai egyesületekkel, hanem a Real Madriddal, illetve több Premier League-klubbal összefüggésben is.

A Borussiával kapcsolatos hír, hogy hétfőn megszerezte a svájci Manuel Akanjit. A 22 éves hátvéd 18 millió euróért hagyja el az FC Baselt, és 2022-ig szóló szerződést ír alá a német kupagyőztessel.