Társoldalunk:

Az Atlético elleni siker fordulópont lehet Montella életében

2018.01.18. 19:04

Vincenzo Montella, a Sevilla labdarúgócsapatának edzője úgy érzi: az Atlético Madrid elleni szerdai győzelemmel fordulóponthoz érkezett a spanyol bajnokság legutóbbi öt fordulójában nyeretlen együttese.

„Nagyon fontos siker volt, Európa egyik legjobb csapata ellen" - nyilatkozott az olasz szakember, aki december végén vette át a Sevilla irányítását. 

Vincenzo Montellának egyelőre csak a kupában pozitív a mérlegeForrás: AFP/Cesar Manso

„A nehéz mérkőzésen végül több kockázatot kellett vállalnunk" - folytatta Montella, aki a szerdai győzelmet kezdeti lépésnek tekinti abban a tekintetben, hogy elérjék kitűzött céljaikat.

A Sevilla a spanyol Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén hátrányból fordított az Atlético Madrid otthonában, a Chelsea után második csapatként tudott vendégként győzni az ellenfél ősszel átadott új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban.

Montella együttese a bajnokság legutóbbi öt fordulójában csak egy pontot szerzett, emiatt a La Liga tabelláján visszacsúszott a hatodik helyre. A négy vereség közül kettőnél már az olasz tréner ült a kispadon. A bajnokságban a városi rangadón, a Betistől elszenvedett hazai 5-3-as vereséggel mutatkozott be. Montella sevillai mérlege ezzel együtt pozitív: a két bajnoki vereség mellett van már három győzelme a kupában.