Vágólapra másolva!
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere sajtótájékoztatót tartott csütörtök délelőtt, melynek során elmondta, minden bizonnyal létrejön az üzlet a Manchester United csapatával.

Az egyezség értelmében a chilei Alexis Sánchez Manchesterbe igazol, míg az örmény Henrih Mhitarjan az Arsenal játékosa lesz. Wenger szerint minden bizonnyal még a "következő 24 órában" létrejön az üzlet.

Alexis Sánchez nyáron még a Manchester City célkeresztjében volt Forrás: AFP/Paul Ellis

Wenger szerint nem okoz majd gondot az örmény fizetése a klubnak. A hírek szerint jelenleg 180 ezer fontot keres hetente Manchesterben és csak ennél többért igazola Londonba. Wenger azt is elmondta, hogy Mesut Özil nem igazol el a klubtól januárban.

Arsene Wenger szerint lesz még új játékosa az Arsenalnak januárban Forrás: AFP/Ina Fassbender

"Harmincéves tapasztalatom van az átigazolások terén, szóval most azt mondom, lesz üzlet, de itt minden pillanatok alatt változhat." - mondta Wenger.

A francia menedzser később szót ejtett arról is, hogy az Arsenal ezzel nem fejezte be a téli átigazolásokat, közel az egyezség a Dortmunddal Pierre-Emerick Aubameyanggal kapcsolatban, ugyanakkor a Bordeaux brazil játékosa, Malcom nem lesz a csapat játékosa januárban.

A Manchester United a hírek szerint 350 foont körüli heti összeget fizet majd a chileinek.

"Nem tudom a pontos számokat, ez már nem a mi gondunk. Tisztelem a Manchester Unitedet, mivel előteremtik a szükséges összeget, amit fizetésekre költenek. Ez már rajtuk múlik, hogy kire mennyit szánnak, de összességében nagyon jól szervezett klub pénzügyileg és a pályán is, így nekem semmi gondom azzal, hogy ők ennyit fizetnek egy-egy játékosnak. Megtettünk mindent, ami tőlünk telt, egyszer talán el is mesélem majd, hogy mennyi mindent" - mondta Wenger.