Társoldalunk:

Coutinho győztes meccsen debütált, elődöntős a Barca

2018.01.25. 23:48

A Barcelona az odavágón elszenvedett 1-0-s vereség után 2-0-ra legyőzte az Espanyolt a spanyol Király-kupa visszavágóján a Nou Campban, így bejutott a sorozat elődöntőjébe.

A Barca nem akarta a véletlenre bízni a továbbjutás sorsát, az első pillanattól kezdve nekiugrott városi riválisának, melynek már a 9. percben meg lett az eredménye: Messi ugratta ki a jobbszélen Aleix Vidalt, aki középre ívelt, Suárez pedig könnyedén bólintott a rosszul kimozduló Pau López mellett a kapuba.

Iniesta (b) és Umtiti (j) pacsizik az első barcelonai találatot szerző Luis SuárezzelForrás: AFP/Lluis Gene

A párharcot ezzel egalizálták a hazaiak, a folytatásban sem változott azonban a játék képe. A Barca több mint 80 százalékban birtokolta a labdát és sorra dolgozta ki az újabb helyzeteket, a 25. percben pedig már a gránátvörös-kékek álltak továbbjutásra; Messi harcolt meg egy labdáért az Espanyol tizenhatosának előterében, kialakította magának a lövőhelyzetet, a labda pedig megpattant egy vendég védőn, így Lópeznek ezúttal sem volt esélye. 

A Barca 2-0-ra nyert, így ott van a legjobb négy között a spanyol Király-kupábanForrás: AFP/Lluis Gene

A szünetig nem változott az eredmény, a második játékrészben pedig hiába próbálkozott a Barcelona, a harmadik, mindent eldöntő találat nem akart megszületni. Veszélyes játékot játszottak Messiék, mert egy esetleges Espanyol találat az idegenben lőtt gól miatt már a vendégek továbbjutását jelentette volna, komoly helyzete azonban nem adódott a kék-fehér csíkos mezeseknek. Illetve a hajrában egy kontra végén adódhatott volna, Jordi Alba azonban nemes egyszerűséggel letaglózta az Espanyol középen érkező támadóját, a találkozót végig érdekes felfogásban vezető Mateu Lahoz sípja viszont néma maradt.

A félidő legfontosabb eseménye egyébként a 68. percben történt, ekkor állt be ugyanis Iniesta helyére a télen 160 millió euróért szerződtetett Philippe Coutinho. A debütáló brazil ígéretesen mozgott a pályán, a közönség pedig minden mozdulatát hatalmas ovációval fogadta.

A jelen és a jövő? Történelmi pillanat, Coutinho (b) váltja Iniestát a Barcelona - Espanyol spanyol Király-kupa mérkőzésenForrás: AFP/Lluis Gene

A vége tehát 2-0, a Barcelona győzelmével bejutott a Király-kupa elődöntőjébe, így megmaradt az esélye, hogy előző évi sikere után megvédje címét a sorozatban.

A legjobb négy közé a Barca mellett a Valencia, a Sevilla és a Real Madridot búcsúztató Leganés jutott be, az elődöntők párosításainak sorsolását pénteken 13 órakor tartják.