Szurkolói miatt komoly büntetést kapott a Lazio

Lazio v Chievo Verona
Serie A
21/01/2018 General News Sports Photography Soccer Serie A Lazio FOOTBALL calcio Italy Italia Chievo Chievo Verona Verona
Lazio supporters during the Serie A match between Lazio and Chievo Verona at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 21 January 2018 (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség 50 ezer euróra (15,5 millió forint) büntette a Laziót, szurkolóinak antiszemita akciója miatt.

Az októberi Lazio-Cagliari bajnoki mérkőzésen a szélsőséges római ultrák olyan matricákkal ragasztották tele az Olimpiai Stadion nézőterén a Curva Sud-szektor üléseit - ahol az AS Roma szurkolóinak kemény magja szokott helyet foglalni -, amelyeken az 1945-ben a bergen-belseni koncentrációs táborban meghalt Anna Frank volt látható az AS Roma sárga-bordó mezében.

A római rendőrség napokon belül elfogta a húsz elkövetőt, akik közül 13-at kitiltottak az olaszországi sporteseményekről.

Nem mindig sikerül kulturáltan szurkolniuk Forrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Az FIGC vizsgálóbizottsága két zárt kapus mérkőzést is javasolt, de a fegyelmi döntésben csak a pénzbírság szerepel.

A mostani szezonban a Laziót már megbüntették - két meccsre szóló szektorbezárásra - rasszista szurkolói rigmusok miatt.